Yılan Yağı Saç Uzatır Mı ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Yılan Yağı Saç Uzatır Mı ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yılan Yağı Saç Uzatır Mı ?

Yılan yağının saç uzatmaya etkisi
Özellikle kadınların her yaşlarında önem gösterdikleri ve titizlikle yaklaştıkları güzellikleri, saç güzelliğini de kapsadığından saç bakımlarına da oldukça özen göstermektedirler. Her kadın kuşkusuz ki canlı görünümlü ve bakımlı olduğu her halinden belli olan saçlara sahip olmak istemektedirler. Bu uğurda pek çok bakım kremi, pahalı saç bakım ürünleri ve işinin uzmanı saç bakımcılarıyla çalışarak bu uğurda maddi manevi pek çok çaba harcamaktadırlar.


Tabi bu özen ve bakım için bahsettiğimiz gibi pahalı saç bakım ürünleri kullananların yanında bir de ucuz olmasına rağmen saçlar üzerinde oldukça etkili olan doğal bakım ürünlerini de tercih etmektedirler. Saç üzerinde kullanılan doğal ve bakım içerikli yağlardan biri de yılan yağı olarak kabul edilmektedir. Yılan yağı saç uzamasında bu kadar etkiliyken, buna rağmen bu yağın içerdiği faydalar yakın geçmişte yavaş yavaş ortaya çıkartılmış ve kendisine olan rağbet yakın zamanda daha çok artmıştır.

yilan-yaginin-saclara-etkisi

Yılan yağı nasıl üretilir?
Yılan yağının saçlar üzerindeki etkisi, ilk olarak Çin’de yetiştirilmekte olan yılanın yağının kullanılmasıyla ortaya çıkartılmıştır. Çin su yılanının bedeninde bulunan bol miktardaki Omega-3 yağı, saçlar üzerinde hem besleyici hem de gürleştirici etkiler göstermektedir. Çin’de ilk olarak “Sheyou” ismiyle geleneksel bir kullanıma sahip olan yılan yağı, günümüzde evrensel olarak bir çok ülkede bir çok birey tarafından doğal bir ürün olarak saçlar üzerinde kullanılmaktadır.

Yılan yağı saç çıkarır mı?
Yılan yağı kullanan bireylerden alınan yorumlar sonucunda; saçlarındaki dökülme problemi genetik sebeplere dayanmayan kişilerde ve saçlarını doğal ve katkısız şekilde uzatmak isteyenlerde yılan yağı ürününün ciddi anlamda faydalı olduğu öğrenilmiştir.

Ayrıca kullanıcıların yılan yağının içeriğindeki besleyici özelliğe dikkat çektikleri bilinmektedir. Çünkü bu yağın içerisinde bol miktarda mineral ve vitamin bulunmaktadır. Ayrıca az önce de bahsettiğimiz gibi bol miktarda Omega-3 yağı içermesi, bu ürünün saçlar üzerinde kök kısmından uç kısmına kadar yenileyici özellikler göstermesine ve saçların miktarını çoğaltmasına yardımcı olmaktadır.

Yılan yağı şampuanı kullanan bireyler ya da direkt olarak yılan yağını duştayken saçına uygulayan bireylerin, bu yağı aksatmadan düzgünce kullanmaları halinde ciddi olarak saçlarının gürleştiğini ve saç dökülmelerinin bir süre sonra kesildiğini görmeleri mümkün olmaktadır.

yilan-yaginin-sac-uzatma-etkisi

Yılan yağı saça nasıl uygulanmalıdır?
Yılan yağını saçları üzerinde kullanacak bireylerin bu yağın uygulamasını 2 günde 1 sefer olmak üzere yapmaları önerilmektedir. Saçlara uygulanan yılan yağı malzemesi, masaj yapılarak saç diplerine iyice yedirilmelidir. Bunun sebebi yılan yağının saç köklerinin gözeneklerine daha iyi doluşması ve böylece hem saç dökülmesi sorununuzun daha kısa sürede son bulması hem de saçlarınızın daha hızlı bir şekilde uzamasının sağlanmasıdır.

Bunun dışında saça uygulanan yılan yağının en az 1 saatlik süre boyunca saç üzerinde bekletilmesi gerekmektedir. Bu beklenen süreç boyunca saçların üzerine streç film ya da saç bonesi gibi ürünlerin de takılması, yağın saç köklerine daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olacaktır.

Kısaca yılan yağı ürününün 1 ay boyunca düzenli olarak kullanılmasının sonucunda saçlardaki değişime mutlaka kullanan bireyin ve çevresindekilerin gözle görülür bir şekilde şahit olması mümkün olacaktır.

Yılan yağının fiyatı nedir?
Yılan yağı, piyasadaki diğer saç bakım ürünlerine ve diğer doğal bakım yağlarına nazaran daha uygun fiyatlı ve ucuz bir üründür. Normal şartlarda bir aktara ve diğer doğal yağlar satan kozmetikçilere gittiğinizde yılan yağını 10 TL ve 15 TL gibi rakamlara satın alabilmeniz mümkündür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder