Parapsikoloji Nedir ? Nasıl Yapılır ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Parapsikoloji Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Parapsikoloji Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Parapsikoloji ne demektir?
Parapsikoloji; duyuların ötesinde yaşanan “paranormal” denilen durumların deneysel yöntemlerle bir çok şekilde araştırıldığı bir çeşit araştırma durumu olarak özetlenebilmektedir. Parapsikoloji bölümünde çalışmalar yapan bireyler; bazı bireylerin sahip olduklarını iddia ettikleri durugörü yeteneklerini, telepati yöntemlerini ve bir kaç şekilde örneklendirilebilecek psişik alanlarda yetkileri inceleme altına alarak uzun süredir kapsamlı bir araştırma yürütmektedirler.


Parapsikoloji alanı, bahsedilirken “bilinmeyenler” olarak geçen konuların özüne inmeye uğraşmaktadırlar. Psikoloji alanının bir adım ötesinde yer alan bu kavram, olağan dışı olarak karşılanacak psikolojik deneyimlerden söz edebilmektedir. İlk kez 1920 yılında Doktor J. B. Rhine, bu ismi Fransız asıllı psikolog Emil Boirac’ın kullandığı tabirden uyarlayarak yeni bir form kazandırmıştır.

Parapsikoloji Nedir ? Nasıl Yapılır ?
Parapsikoloji Nedir ? Nasıl Yapılır ?

parapsikoloji-alanlari

Normal şartlarda insanların ruhsal açıdan farkında olmadıkları bir takım yetileri ve öngörüleri bulunabilmektedir. Örnek verilecek olursa, bazı kadınların ve erkeklerin telepati yapma yetisi diğer insanlara göre çok daha yüksek olabilmekte; durugörü yaparak (herkesin kullandığı 5 duyu dışında olayları farklı boyutlarda hissederek anlayabilme durumudur) bulunulan yerden binlerce kilometre uzaktaki olayları sanki yanı başında yaşanıyormuşçasına netlikte görebilmektedir. İşte bahsedilen bu özellikler bazı insanlarda bir şekilde kendiliğinden oluşabilmekte ve bu tip özellikleri olduğunu keşfeden insanlar hayatta parapsikoloji alanına diğerlerine nazaran daha çok yönelmekte ve bu alana değer vermektedirler.

Parapsikoloji eğitimi nedir?
Bu alandaki çalışmaların bir takım bilimsel laboratuvar araştırmalarına dayandırıldığı öğrenilmektedir. Bu alana dahil olan metodolojik parapsikoloji araştırmaları dünyanın belli bölgelerinde yer alan özel laboratuvarlarda ve bazı üniversitelerde devam ettirilmektedir.

Günümüzde bu tür çalışmalara en verimli finansal destek veren üniversiteler, dünya genelindeki üniversitelere oranlandığında çok da fazla bir katkı sağlanmadığı görülmektedir. Bu tip alanlarda yapılan araştırmaların sonuçları da parapsikoloji alanında özel olarak yayın yapan dergilerde ve yine bu alanda özel yayınlar yapan gazetelerde makaleler olarak yer almaktadır.

Ayrıca yine günümüz şartlarında parapsikolojik konularda araştırma yapan kurum ve kuruluşların isimleri “psişik araştırma kurumu” olarak geçmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nden başlayarak 40’a yakın ülkede bu konu hakkında ciddi olarak çalışmalar yapılmakta ve konuyla ilgili ciddi eğitimler verilmektedir.

parapsikoloji-yontemleri

Parapsikoloji dalları nelerdir?
Parapsikoloji alanı, kendi içerisinde uygulama alanı olarak bir kaç dala ayrılmıştır. Bu dallar ve kendi içlerinde barındırdığı yöntemler şu şekilde özetlenebilir;

Telepati yöntemi bu süreç içerisinde en bilindik ve en basit yöntem olarak gösterilebilmektedir. Telepati denildiğinde en kısa anlatım olarak aklımızdan geçen her türlü düşünceyi tam söylemek üzereyken karşımızdakinin bizden önce aklımızdan geçenin birebirini bize ifade etmesi durumudur. Bunun dışında bir ortamda sürekli olarak birinden bahsedildiğinde bir kişinin beklenmedik bir anda o ortama gelmesi durumu da telepatinin inceleme alanı içerisine girmektedir.

Telekinezi yöntemine bakıldığında ise; bu yöntemin tamamen herhangi bir cismin uzak bir mesafeden biçiminin değiştirilmesi ya da hareket ettirilebilmesi durumudur. Bu tip bir olayın meydana getirilebilmesi için düşünce gücünden yani beyin gücünden faydalanıldığı iddia edilmektedir. Örnek verilecek olursa; son zamanlarda da yetenek yarışmalarında sıklıkla gördüğümüz vücut üzerinde çatal, kaşık vb. öğeleri tutabilme kabiliyeti en basit telekinezi örneklerinden biri olarak gösterilebilmektedir.

Son olarak parapsikoloji alanında durugörüden bahsetmek mümkün olmaktadır. Dünyanın herhangi bir yerinde, kendisinden binlerce kilometre uzakta olan bir olaya bir kişinin tamamen birinci gözden çok yakınında oluyormuş gibi şahitlik edebilmesi durugörü durumudur. Bu durum ruhani bir boyutta ele alındığında; insan ruhunun yaşanılan zamana asla bağımlı olmamasından ötürü bazen geçmişi bazen de geleceği şuanmış gibi görebilmesi ihtimaline bağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder