Oosterschelde Kanalı Nerededir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 22, 2018

Oosterschelde Kanalı Nerededir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Oosterschelde Kanalı Nerededir? 

Oosterschelde Kanalı nerededir, coğrafi konumu nedir? Oosterschelde özellikleri, uzunluğu, hakkında bilgi.


Oosterschelde Kanalı

Oosterschelde Kanalı Nerededir?
Oosterschelde Kanalı Nerededir? 

Oosterschelde Kanalı; Hollanda’nın güneybatı kesiminde, Delta Adalarının arasından kuzeybatıya uzanarak Kuzey Denizine açılan kanaldır. Yaklaşık 50 km uzunluğundadır. Eskiden Schelde Irmağının halici olan Oosterschelde, Tholen, Noord Beveland, Schouwen ve Duiveland adaları ile Zuid Beveland Yarımadası arasında güney-doğu-kuzeybatı yönünde uzanan bir ana kanaldan oluşur. Kanalın daha küçük olan kuzeydoğu kolu Tholen Adasının kuzeybatısından Volkerak Kanalına uzanır.

1960’ların sonlarında kanalı fırtınalardan korumak ve çamurla dolmasını önlemek amacıyla kanalın ağzında Oosterschelde Barajı’nın yapımına başlandı. Yapım çalışmaları ilerledikçe barajın neden olduğu çevre sorunları ortaya çıktı; suyun tuz dengesi bozuldu, kabuklu deniz hayvanları ve göçmen kuş sayısında azalma oldu. 

Bunun üzerine barajın tasarımı değiştirilerek, ırmağın ağzına baraj yerine gelgit etkisini azaltan ve yapımı 1986’da tamamlanan bir set inşa edildi. Kanaldaki öteki barajlar doğu kesimindeki Oester Barajı ile Volkerak Kanalındaki Philip Barajı’dır. Barajların çevresinde dinlence merkezleri kurulmuştur.

Schouwen, Duiveland ve Noord Beveland arasında, Zeeland Köprüsü uzanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder