Man Adası Ekonomisi Hakkında Bilgi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 06, 2018

Man Adası Ekonomisi Hakkında Bilgi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Man Adası Ekonomisi Hakkında Bilgi 

Man Adası ekonomisi ile ilgili bilgiler. Man Adasının ekonomik olarak önemi ve adada yapılan ekonomik faaliyetler hakkında kısa bilgiler.


Man Adası Bayrağı
Man Adasının ekonomisi Offshore bankacılığı, üretim ve turizm üzerine kurulmuştur. Man Adası hükümeti yüksek teknoloji şirketlerine ve finansal kurumlara adada yer vermek için bir teşvik verme politikası gütmüştür. Bu sayede yüksek gelirli sanayi şirketlerinde istihdam olanakları genişlemiştir. Sonuç olarak, bir zamanlar ekonominin temel dayanakları olan tarım ve balıkçılık, adanın Gayri Safi Yurtiçi Hâsılası (GSYH) içerisindeki katkısı ciddi oranda düşmüştür. Bankacılık ve diğer hizmetler artık GSYH büyük bir kısmını teşkil etmektedir. Bu şekilde Man Adası şirketler için oldukça cazip bir hale gelmiştir. Adada yüksek miktarda tabela şirketleri yer almaktadır.

Man Adası Ekonomisi Hakkında Bilgi
Man Adası Ekonomisi Hakkında Bilgi 

Man Adasında kurumlar verigisi %0 olarak uygulanmaktadır. Ayrıca adada sermaye kazancı olmayan vergilendirme, servet vergisi, damga vergisi, ölüm vergisi oldukça düşük oranlarda kalmaktadır.

Man Adası, kısa bir süre önce çevrimiçi kumar endüstrisine girmiştir. 2005 yılında dünyanın en büyük online poker siteleri merkezlerini Kosta Rika’dan Man Adasına taşımışlardır. 2006 yılından sonra ise dünya çapındaki bir çok büyük çevrimiçi kumar sitelerinin neredeyse tamamı merkezlerini Man Adasına taşımışlardır..

Ayrıca ada bir film yapım merkezidirde. Bir çok ünlü ve başarılı film Man Adasında çekilmektedir. Hükümet bu konuda teşvikler sunmaktadır. Man Adasında çekilmiş olan en ünlü filmlerin başında Harry Potter ve Sırlar Odası gelmektedir.

Dünyaca ünlü İngiliz televizyon programı Top Gear, Man Adasında yüksek güçlü otomobilleri sık sık test ediyor. Bunun sebebi Man Adasının kırsal kesimlerinde belirli bir hız sınırının yer almamasıdır.

Man Adası özellikle 1820’li yıllardan sonra İngilizler için bir turizm adasına dönüşmüş durumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder