Kusmaya Ne İyi Gelir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Kusmaya Ne İyi Gelir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kusmaya Ne İyi Gelir ?

Kusma durumu ne anlama gelir?
Kusma durumu, vücutta tüketilmiş ve sindirilme işlemi gerçekleştirilmemiş olan sıvıların ve de gıdaların; tekrardan hareketlenerek midedeki sıvılarla birlikte istem dışı bir şekilde ağızdan dışarıya atılmasıdır.


Kişinin bir anda kusması gelip geçici bir durum olarak ele alınabilecekken, sürekli olarak kusmaya devam etmesi başka bir rahatsızlığın ya da vücutta bulunan bir virüsün habercisi olarak da değerlendirilebilmektedir. Örneğin; bir birey ishal olduğunda aynı süreçlerde kusma reaksiyonları da gösterebilmektedir.

Kusmaya ne sebep olur?
Kusma söz konusu olduğunda akla gelen ilk sebeplerden biri sindirim sisteminde kendine yer edinmiş bakteriler ve parazitlerdir. Bunun dışında mide üşütmesi dediğimi mide gribi durumu, vücutta hem kusma belirtilerinin hem de ishal belirtilerinin oluşmasına neden olmaktadır.

Kusmanın genel olarak neyden dolayı meydana geldiğine bakıldığında; gebelik durumu, migren, aşırı yemek yemek, aşırı alkol tüketmek, aşırı kahve tüketmek, taşıt tutması, idrar yolundaki enfeksiyonlar, kemoterapi süreci, ilaç alerjileri ve besin alerjileri karşımıza çıkmaktadır.

Kusmaya ne iyi gelir?
Tarçın ve karanfil : 3 bardak suyun içerisine bir tutam tarçın ve bir kaç karanfil atılarak kaynatılır. Kaynayan malzeme 10 dakika da demlenme sürecine bırakıldıktan sonra içilebilir hale gelmektedir.
kusmayi-onleyici-faktorler

Nane suyu : Nanenin taze yaprakları kaynatılıp ardından süzülerek sıcak bir şekilde çay niyetine tüketilebilmektedir.

Portakal ve limon : Sıcak yapıdaki suya biraz limon damlatmak mide bulantısını önleyebilmektedir. Vapur ya da araba tutması yaşayan bireylerin limonu koklaması da bulantı giderici bir faktördür. Midesi bulanan kişiler portakalı tuzladıktan sonra yediklerinde mide bulantıları hafiflemektedir.
Kişniş : Bir kaç kişniş tohumunu kısık ateşte kaynattıktan sonra süzerek içmeniz yeterlidir. Tohumunu bulamazsanız yaprağını da kaynatabilirsiniz.

Türk kahvesi : Bir tatlı kaşığı Türk kahvesi, bir çorba kaşığı bal ve bir tutam kimyon karıştırılarak yavaşça tüketilirse bulantıdan kurtulunabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder