Kurban Bayramında Neden Kurban Kesilir - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 23, 2018

Kurban Bayramında Neden Kurban Kesilir

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kurban Bayramında Neden Kurban Kesilir 

Mübarek kurban bayramı esnasında neden niçin bir kurban kesilir. Kurban bayramında kurban kesilme sebebi


Allah(c.c) müslümanlara inanan müminlere bir kulluk borcu olarak kurban kesmeyi emretmiştir. Allah(c.c) bedenen, kalben ve mali ibadetler ile inananları mesul tutmuştur. Allah’ın (c.c) rızasını kazanmak ve ahiret hayatında iyi dereceler kazanmak ve nimetlerden yararlanmak amacı ile yapılan mali ibadetlerden birisidir kurban kesmek.

Kurban Bayramında Neden Kurban Kesilir
Kurban Bayramında Neden Kurban Kesilir 

Kurban ibadeti öncelikle Allah(c.c) rızası için yapılmalıdır. Belirli dönemlerde belirli hayvanların yaş , cins ve sağlık durumuna göre dinimizce emredilen şekilde hayvanlardan bİrinin kesilmesi gerekmektedir.

Kurban kesimleri Kurban bayramının birinci, ikinci ve üçüncü gününde yapılmalıdır. Efdal olanı yani en faziletlisi ve en uygun olanı Kurban bayramının birinci günü bayram namazından sonra yapılan kesimdir.

Kurban kesimi Allah-ü Teala’nın “Rabbin için namaz kıl, kurban kes” emrine bağlı olarak yapılan bir ibadettir ve peygamber efendimizin müjdelediğine göre de kurbandan akan kan ile birlikte kurbanı kesen müminin günahları da bağışlanır. Kurban kesen müminin vücuduna bedel olarak kurban kesilmektedir. Kurban kesecek pozisyonda olup da kesmeyen inananların o yıl içerisinde çeşitli belalar ile karşılaşacağına inanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder