Kalem Kılıçtan Keskindir İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 06, 2018

Kalem Kılıçtan Keskindir İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kalem Kılıçtan Keskindir İle İlgili Kompozisyon 

Kalem kılıçtan keskindir, atasözü ile ilgili kompozisyon örneği. Kalem kılıçtan keskin atasözünü açıklayan yazı, kompozisyon.


Kalem Kılıçtan Keskindir İle İlgili Kompozisyon
Ünlü atasözü ‘Kalem Kılıçtan Keskindir’, çağlardan beri önem taşıyor. Kılıcın keskin bir kenarı ve savaşlarda öldürme ve kazanma gücü ne olursa olsun, bu sözle kalemin kılıçtan daha güçlü olduğu anlatılmak istenmiştir. Eski günlerden beri, kılıç insanlık tarihinde önemli bir rol oynamıştır. Kılıç sahip olduğu büyük güç ve cesaret nedeniyle savaş kazanma gücüne sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Öte yandan bir kalem, hassas olmasına rağmen, daha güçlüdür ve insanlık tarihine etki etme kapasitesine sahiptir.

Kalem Kılıçtan Keskindir İle İlgili Kompozisyon
Kalem Kılıçtan Keskindir İle İlgili Kompozisyon 

Dünyadaki yazarlar insanlar üzerinde askerlerden daha büyük bir etki bırakırlar. Birçok insan ünlü yazarları ve yazdıklarını bilirken, çok az insan savaşlar, savaşlarda kazanan askerlerin isimlerini bilir. Kalemle, yazılı bilgiler çağlar boyunca insanlar tarafından korunan bilgi olarak yayılırken, harikalar yaratır. Atasözü, yazarların güçlü dövüşçülerden daha etkili olduğunu kılıcın bu kadar etkili olmadığını açıkça gösterir.

Yazı, insanları toplumları güçlü ve birarada tutabilir. Mahatma Gandhi vaazları ve bilgisi sayesinde vatandaşları birleştirdi; savaşmadı, ancak bilgelik ve irade gücü ile ulusu kazandı. Bir savaş, bir partiye zafer kazandırabilir ancak bir kitap, herhangi bir kan dökülmeden tek bir kişiye bile zarar vermeden dünyayı aydınlatabilir.

Kalem yazarların silahıdır ve tarih yaratmak için kullanılabilir. Kalem yapıcıdır, oysa kılıç yıkıcıdır. Bir kalem, bilim, matematik, coğrafya vb. ile ilgili romanlar, şiirler, esprili, duygusal öyküler, gerçekler ve rakamlar yazma kapasitesine sahiptir. Yazılar, sevgi, nezaket, nefret, düşmanlık, sempati vb. çeşitli duygular uyandırabilirler. Yazı saygıyla değerlendirilir ve yazarlar, dünyayı yazdıkları ile değiştirme gücüne sahip oldukları için, toplumun daima güçlü direkleri olarak görülürler. Ancak savaş, ülkelerin ekonomik ve fiziksel güçlerini yok edebilir. Edebiyat bilgiyi yayar, ancak savaşmak nefreti uyandırır.

Siyasi savaş ve huzursuzluk dünyasında; Kılıçlardan daha çok kalem gereklidir. Gerçek şu ki, insanoğlu, kılıç veya fiziksel güç ile korkutularak değil, fikirlerden daha fazla etkilenip ve yönlendirilebilir. Kılıcın etkisi belirli bir zaman diliminde sınırlandırılmıştır ancak kalemin etkisi ölümsüz ve evrenseldir. Yazar, bu gücü büyük bir özenle kullanmalıdır, çünkü yazıları büyük kişiliklerin imajını zedeleyebilir, çünkü kalem kılıçtan daha güçlüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder