Hindistan cevizi saça nasıl uygulanır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Hindistan cevizi saça nasıl uygulanır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hindistan cevizi saça nasıl uygulanır?

Hindistan cevizi yağ asitleri açısından oldukça zengin bir yağ olduğundan kafa derisini ve saçları besleyip nemlendirdirir. Hindistan cevizinin kozmetik anlamda kullanımı çok eski zamanlara dayandığı görüldüğü gibi, bazı araştırmalarda hindistan cevizi yağının saç köklerine birçok saç ürününde daha iyi işlediği de anlaşılmıştır.


Hindistan cevizinin bunların yanında kepek önleyici, saç uzatıcı ve saç gürleştirici özellikleri de bulunmaktadır. Siz de kendi saçınıza en uygun bakımı uygulayarak yararlanabilirsiniz.

Hindistan cevizi saça nasıl uygulanır?
Hindistan cevizi saça nasıl uygulanır?

Hindistan cevizini saça uygulamanın yolları
1. Saç bakımı için

Sıcak su bulunan bir kabın içinde hindistan cevizi yağını bekleterek, tamamen eritin. Saçlarınız nemliyken ya da kuruyken de yedirebilirsiniz. Ancak direkt ateşe tutarak eritmemelisiniz çünkü bu şekilde yağın mineralleri azalır. Ayrıca hindistan cevizi yağı nemli saçta daha hızlı dağılır. Tüm saçınıza ve saç diplerinize yedirdikten sonra, 1 ya da 2 saat veya tüm gece boyunca bir havluya sarıp beklettikten sonra şampuanlamalısınız.

Saçta ne kadar fazla durursa o kadar fazla etkili olacağını göreceksiniz. Ayrıca ılık su ile yıkamak da saçınızdan yağı daha kolay temizlemenize yardımcı olacaktır. Daha etkili bir sonuç için saçlar kuruduktan sonra da bir miktar hindistan cevizi yağı ile nemlendirebilirsiniz eğer saç tipiniz normalse ve saçınız daha fazla neme ihtiyaç duymuyorsa bu işlemi yapmanıza gerek yoktur.

Eğer saçlarınızda kuruluk veya yıpranma şikayetleri yoksa hindistan cevizi yağını yalnızca duş sonrası bir miktar saç uçlarına yedirmek saç kremi etkisi yarattığından bu şekilde de kullanabilirsiniz.

2. Birbirine karışan ve düğüm olan saçların bakımı için

Çok kıvırcık ya da birbirine karışan saçlarınız varsa hindistan cevizi saç bakımında en iyi yardımcınız olacaktır. Sıcak su bulunan bir kabın içinde başka bir kap daha kullanarak, yani benmari usulu şeklinde, sıvı kıvama gelen hindistan cevizi yağını, önce saç diplerinizden başlayarak yedirin. Ardından kökten uca doğru tarak yardımıyla buklelerinizi açabilirsiniz.

Ardından yağın saçınıza nüfuz etmesi için beklemeniz yeterlidir, hindistan cevizi yağı gün boyu saçınızı besleyecek ve nemlendirecektir.

3. Kepekle savaşan saçların bakımı için

Uyku vaktinize yakın bir zamanda saçınızı tamamen doğal bir şampuanla yıkayıp, normalde olduğu gibi saç kreminizi kullanın. Yine aynı şekilde ateşe doğrudan hiçbir şekilde maruz kalmayan hindistan cevizi yağını sıcak suyun içinde benmari usulu ile erittikten sonra ihtiyacınız olan şeyler bir tarak ve bir havlu.

Öncelikle saçınızda dalga veya kıvrım bırakmayacak şekilde tarayın ve ardından hindistan cevizi yağını saç diplerinize masaj yaparak bolca yedirin. Eğer uzun saçlarınız varsa bu yöntemi baş aşağı eğilerek uygulamak sizin için daha kolay olabilir. Kafa derinizin her kısmına dağıttığınızdan emin olduktan sonra havluyla saçınızı sarıp tüm gece bekletmeniz size en iyi sonucu verecektir.

Ayrıca hindistan cevizi yağı ile birlikte kekik, lavanta ve çay ağacı yağı kullanmak da saç derinizdeki mantarı ortadan kaldıracaktır. Bu yağların her birinden 5 damla ekleyip saçlarınıza yedirdikten sonra bir gece veya birkaç saat bekletmek kepek oluşumunu minimuma düşürecektir.

4. Saç boyamada hindistan cevizi yağı kullanımı

Hindistan cevizi yağını bir adet sıcak su dolu kabın içinde, başka bir kapta tutarak erittikten sonra saç boyanızla veya saç açıcı maddenizle hindistan cevizi yağını karıştırın ve saçınızı normal şekilde boyayın.

Hindistan cevizi saç boyasının içeriğinde bulunan zararlı kimyasalları etkisiz hale getireceği gibi aynı zamanda saçınızı koruyacaktır da. Bu sebeple boyayı ve yağın fazlasını saçınızdan soğuk su ile akıttıktan sonra bir duş bonesi ile saçınızı tüm gece bu şekilde bekletmeniz, rengin saça daha da oturmasını sağlayarak size canlı bir saç rengi verecektir.

5. Saç uzatmak için hindistan cevizi yağı kullanımı

Uyku vaktinizden bir süre önce saçınızı doğal bir şampuanla yıkayarak her zamanki şekilde saç kreminizi kullanın. Hindistan cevizi yağını tamamen eritmek için yine yukarıda anlatıldığı gibi büyük ve sıcak su dolu bir kabın içine başka bir kapta hindistan cevizi yağını koyarak tamamen erimesini beklerken bu sırada saçınızı tarayarak tüm karışıklıkları ve kıvrımları açın.

Ardından hindistan cevizi yağını kökten uca tüm saça yedirdikten sonra havlu ile sararak bir gece saçınızda bekletip yıkamanız ve bu işlemi saça 10 dakika masaj yaparak, haftada iki ile dört kez arasında uygulamanız size en iyi sonucu verecektir.

Ayrıca bu işlemi yaparken hindistan cevizi yağının içine 4 damla biberiye yağı da ekleyerek alacağınız sonucu hızlandırabilir ya da yağı daha etkili bir hale getirebilirsiniz çünkü biberiye yağının masaj ile birlikte uygulandığında kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırdığı ve bu sayede saç uzamasını %20’ye kadar artırdığı görülmüştür.

6. Saçları güneşten korumak için hindistan cevizi yağı kullanımı

Hindistan cevizi yağı kendiliğinden 8 SPF’lik bir güneş koruyucusudur. Doğrudan ateşe maruz bırakmadan, sıcak su dolu bir kabın içinde başka bir kap kullanarak hindistan cevizi yağını erittikten sonra saçınıza yumuşak hareketlerle bir miktar yedirip, normal olarak şekillendirdikten sonra rahatlıkla güneşe çıkabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı saçlarınızı güneşin verdiği hasardan ve aşırı kuruluğundan koruyacaktır.

7. Bitten korunmak için hindistan cevizi yağı kullanımı

3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı; çay ağacı yağı, ylang ylang yağı ve anason yağından birer çorba kaşığı kadar ekleyip karıştırdığınız formülü tüm saç derisinden başlayıp uçlara doğru bir tarak yardımıyla  komple yedirin.

İki saat saçınızda beklettikten sonra, 2 bardak elma sirkesi ile 1 bardak suyu sprey başlığı olan bir şişeye koyup saçınıza komple sıkın ve masajla yedirin. Ardından saçlarınızı iyice yıkayın, bundan sonra hindistan cevizi yağını saçlarınıza sürün, yağı saçınızda bir sonraki yıkamaya kadar bekletin. Bit görülen saçlarda bu işlem her 5 ya da 10 günde bir tekrarlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder