Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?

El ve ayak bakımı hem sağlık hem de dış görünüm açısından oldukça önemlidir. Tırnak bakımı çok uğraşlar gerektirmez ve evde de kolayca yapılabilir. Kesim ve törpülemeden sonra yapılacak en iyi bakım zeytinyağı ile tırnaklara masaj yapmaktadır.


evde-tirnak-bakimi
Tırnak Kesme ve Törpüleme
Kolay kullanım açısından el tırnaklarının yuvarlak, ayak tırnaklarının da düz kesilmesi önerilir. Tırnakların keserken kırılmaması için önce ılık su ile yıkanması iyi olur. Tırnak makası her tırnak kesiminden sonra sabunlu su yardımıyla temizlenmelidir ki içerisinde mikrop kalmasın. Tırnaklar çok kısa kesilmemelidir. Tırnaklar kesildikten sonra düz bir görünüm sağlamak için törpüleme yapılabilir, törpü işleminde tırnakların kenarları çok törpülenmemelidir. Törpü yapmadan önce tırnaklara nemlendirici sürmek törpü sırasında kırılmaları önler.

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?
Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Tırnak Eti Bakımı
Etler kesilirken derine inmemek önemlidir. Tek seferde değil de parça parça kesildiğinde derine inme sorunu ortadan kalkar.Kütikül adı verilen bu etler tırnağı sarar ve korur, bu nedenle kesilmesi önerilmez. Kesmeden de ilerlemiş olan etleri itebilirsiniz. Duştan sonra yoğun bir krem ile tırnak diplerine masaj yapın ve geri doğru ittirin.

Tırnak Beyazlatma
Uzun süre tırnaklarda kalan oje, tırnakların hava almasını engeller ve bu da sararmasına neden olur. bunları önlemek için bazı yöntemler vardır:

Limonlu su ile tırnakları beyazlatabilirsiniz; 2 bardak ılık su ve bir limonun suyunun oldugu kaba tırnaklarınızı koyup 15 dakika bekleyin ve sonra yıkayın. İki günde bir yapabilirsiniz.

Karbonat ve yoğurt karışımı ile de tırnaklarınızı beyazlatabilirsiniz; 1 çay kaşıgı karbonat ve 1 çay kaşığı yoğurdu karıştırın biraz da kıvamı için su ekleyin tırnaklarınıza masaj yapın, haftada 3 kereden fazla yapmayın.

Tırnak Güçlendirme
Tırnaklarınızın sertlik ve gücünü kaybetmemesi için ev işleri esnasında eldiven kullanımı tavsiye edilir. Haftada iki kez yapacağınız maske ile tırnaklarınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz. Bir kase ılık suya 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve yarım limon suyunu karıştırıp tırnaklarınızı 15 dakika bu suda bekletin.

Ayak Tırnakları İçin Bakım
Ayaklar vücudumuzdaki en önemli organlardan birisidir, bütün gün bedenin yorgunluğunu taşıyan, ayakkabı içerisinde nefessiz kalan ayaklar için bakım oldukça önemli ve gereklidir. Ayaklarınızı bir kaç püf nokta ile büyük bakımlara gerek kalmadan düzenli bakımla sağlıklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Genel ayak tırnağı bakımına pedikür adı verilir.

El tırnaklarınız için uyguladığınız yöntemlerin aynısını ayak tırnaklarınıza da uygulayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken konu ayak tırnaklarının, anatomi gereği düz kesilmesidir.

Ayaklar gün içerisinde ellerden daha az yıkanır ve her akşam mutlaka yıkanması önerilir. Yıkama sonrasında ayaklar havlu ile güzelce kurulanmalıdır.

Ayakları yıkadıktan sonra kuruluk olmaması için tıpkı ellere uygulandığı gibi nemlendirici kremler uygulayın, parmak aralarına doğrudan nemlendirici uygulamanız mantara sebep olacağından dikkatli olun.

Ayaklarınızın gün içerisinde sürekli terlemesi, nemli kalması ve zamanla koku oluşturmaması için ayaklarınıza az  miktarda bebek pudrası sürebilirsiniz.

Evde Pedikür Nasıl Yapılır ?

Pediküre başlamadan önce bir kabın içerisinde ılık su hazırlayın ve 15-20 dakika ayakları içinde bekletin, isterseniz içerisine duş jeli ya da bitkisel çay yağı damlalarından bir kaç damla atabilirsiniz, bu su tırnakları yumuşatır.
Sudan çıkarttığınız ayakları kurulayın ve yağlı bir krem ile diplerini ovalayın, ovaladıktan sonra oradaki etleri ittirin.
Yumuşamış olan tırnakları düz bir şekilde kesin ve törpü yardımı ile düzeltin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder