Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 06, 2018

Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı

Bermuda Şeytan Üçgeni nedir, nerededir? Bermuda Şeytan Üçgeninin sırrı nedir, son zamanlarda kaybolmalar yaşandı mı, hakkında bilgi.


Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı
Bermuda Şeytan Üçgeni nerededir?

Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı
Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı

Bermuda Şeytan Üçgeni Kuzey Atlantik Okyanusu’nda bulunur.

440.000 km’lik bir alanı kaplamaktadır.

Bermuda Şeytan Üçgen, Florida, Porto Riko ve Bermuda arasında kalan geniş bir okyanus alanıdır.

Bermuda Şeytan Üçgeni Neden Ünlü?
Geçtiğimiz birkaç yüzyıl boyunca bölgede, gizemli koşullar altında düzinelerce gemi ve uçağın ortadan kaybolmasından dolayı bölge “Şeytanın Üçgeni” lakabını aldı. Bölge ile ilgili dünyadışı bir alan olduğu konusunda spekülasyonlar yapılmıştır.

Bermuda Şeytan Üçgeninin kötü şöhreti Christopher Columbus’la başladı. Columbus kayıtlarında, 8 Ekim 1492’de pusulasının garip göstergeler verdiğini yazmıştır. Bozuk bir pusula ile denizde olmak mürettebatı paniğe sürükler kaygısıyla ilk başlarda mürettebatını uyarmamış. Üç gün sonra Columbus’un bölgede garip bir ışık görmesiyle mürettebat paniklemiş ve İspanya’ya dönmek istemişlerdir.

Bölgedeki pusulalarla ilgili sorunlar, pusulaların üçgenin içinde çalışmaz yönünde efsaneye yol açtı.

Bermuda Şeytan Üçgeni Efsanesi
Modern Bermuda Şeytan Üçgen efsanesi, Edward Van Winkle Jones tarafından yazılan bir makalenin Associated Press tarafından 1950 yılında yayınlanmasıyla başlamıştır. Jones, 5 Aralık 1945’te ortadan kaybolan beş Amerikan Donanması torpido bombacısını ve 30 Ocak 1948’de ve Ocak ayında kaybolan ticari uçakları “Star Tiger” ve “Star Ariel” de dahil olmak üzere Bermuda Şeytan Üçgeninde kaybolan gemi ve uçaklardan bahsetmiştir. Jones’un dediğine göre 135 kişi bu üçgende “iz bırakmadan yutuldu”.

1955’te, M. K. Jessup’un “UFO’nun Öyküsü” kitabı dikkatleri yabancı yaşam formlarına yönlendirmeye başladı. Sonuçta, hiç ceset ya da enkaz keşfedilmemişti. 1964 yılına gelindiğinde, Vincent H. Gaddis, alan tarafından 1000’den fazla canın alındığını iddia eden bir makale yazdı. Bermuda Üçgeni saplantısı 1970’lerin başında Charles Berlitz’in “Bermuda Üçgeni” de dahil olmak üzere konuyla ilgili birkaç cilt kitap yayınlamasıyla zirveye ulaştı.

Bununla birlikte, 1975’te Larry Kusche’un yayınladığı “Bermuda Üçgeninin Sırrı Çözüldü” kitabı, diğer yazarların sayıları abarttığını ve uygun bir araştırma yapmadığını savundu. Bazı kaybolma vakalarını gizemleri olmadıklarını, “gizem” olarak sunulduklarını ve bazı rapor edilen olaylar Bermuda Üçgeninde bile gerçekleşmediği belirtildi.

Konuyu kapsamlı bir şekilde araştırdıktan sonra Kusche, Bermuda Üçgeninde meydana gelen kayıp sayısının okyanusun benzer şekilde ticaret yapılan herhangi bir alanına kıyasla daha fazla olmadığını ve diğer yazarların yanlış bilgi sunduğuna karar verdi. Kısacası, önceki Bermuda Üçgen yazarları araştırmalarını yapmadılar ve bilerek uydurdular dedi.

Kitap, öylesine kapsamlı bir iş çıkardı ki, efsane, Bermuda Üçgenindeki inançların çoğunu etkili bir şekilde sona erdirdi. Berlitz ve diğerleri gibi yazarlar Kuşche’nin bulgularını çürütemediğinden, en inançlı olanların bile sansasyonlu Bermuda Üçgeninde anlatımında kendilerine güveni kalmadı. Yine de, birçok dergide yayınlanan makaleler, TV şovları ve filmler Bermuda Üçgeni özelliğini sürdürüyor.

Bermuda Şeytan Üçgeni İle İlgili Komplo Teorileri
1. Paranormal – Bazı yazarlar kaybolmalardan UFO’ları suçladı. Uzaylıların Üçgen’i, gezegenimize geldikleri bir portal olarak kullandığına inanıyorlar. Bölge, araştırma yapmak için insanları, gemileri ve uçakları yakalayan bir toplama istasyonu gibidir.

2. Kayıp Şehir Atlantis – Teorisyenler efsanevi şehrin bir zamanlar Üçgen’in altında ikamet ettiğine ve Atlantis’ten güç alan mistik kristallerinin hala deniz üzerindeki gemileri yok eden büyük enerji dalgalarını ileten deniz tabanında durduğuna inanıyorlar.

3. Denizin Altındaki Dev Yapılar – Paranormal kâşifler Üçgen’deki okyanusun altında gizemli bir kristal piramit bulduklarını iddia ettiler. Bunun, gemi ve uçakların çarpışmasından sorumlu olabileceğini ima ettiler.

4. Afrikalı kölelerin ruhları – En önemli teorilerden biri, Üçgen’in deniz kaptanlarının Amerika’ya yolculukları sırasında denize döktükleri kölelerin ruhlarından oluşmasıdır. Dr. Kenneth McAll, “Healing the Haunted” adlı kitabında, ünlü sulara doğru yol almaya devam ederken kulak çınlatan bir ses duyulabileceğini iddia etti.

5. Hükümet Testleri – ABD Deniz Kuvvetleri Atlantik Denizaltı Test ve Değerlendirme Merkezi gizemli Bermuda Üçgeninde bulunur. Denizaltıları, silahları, sonarı, gizli projelerin, uzaylıların teknolojisini test etmek için burasının bir merkez olarak kullanıldığı iddia edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder