Anti Patinaj Sistemi (ASR) Nedir ? Nasıl Çalışır ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Anti Patinaj Sistemi (ASR) Nedir ? Nasıl Çalışır ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Anti Patinaj Sistemi (ASR) Nedir ? Nasıl Çalışır ?

ASR sistemi hakkında bilgi
ASR anlamına bakıldığında, araçlarda yer alan bir frenleme sistemi olduğunun öğrenilmesi mümkündür. ASR olarak kısaltılan bu sistemin uzun hali Almancadan gelmiş olan “Anti Schlupf Regelung”dur. ASR sistemi, motorlu taşıtlarda seyir halinde olunurken herhangi bir patinaj durumuyla karşılaşmamak için tasarlanmış bir sistem olmaktadır. Bu sistem, hem ASR olarak hem de TCS olarak iki ayrı grupta incelenebilmektedir. TCS denilen kontrol biriminin uzatması ise “Traction Control System” olarak ifade edilebilmektedir.


Araçlarda yer alan bu sistemlerin her ikisi de, farklı isimler alsalar da aynı çalışma mantığına ve prensibine sahiptirler. Normal şartlarda bir araç kalkarken patinaj yapıyorsa, diğer bir tarafta patinaj çekmeden normal bir kalkış gerçekleştirebilen bir araç da varsa, bu araçların hızları karşılaştırıldığında kesinlikle patinaj çeken aracın daha yavaş bir kalkış gerçekleştirdiği görülecektir.

Anti Patinaj Sistemi (ASR) Nedir ? Nasıl Çalışır ?
Anti Patinaj Sistemi (ASR) Nedir ? Nasıl Çalışır ?

kaygan-yollarda-asr-etkisi

Arabaların patinaj çekme durumlarının meydana gelmesindeki en önemli faktörlerden biri, motorun güçlü bir seviyede olmasıdır. Yani güçlü araçların bu tip patinaj sorunlarıyla uğraştıkları keşfedildikten sonra özellikle bu tip araçlara olacak şekilde mümkün oldukça her araca ASR sistemi yerleştirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Anti patinaj sistemi hangi parçalarla çalışır?
ABS sistemi : Bu sistem, aracın 4 tekerleğini de kapsamaktadır. Bu 4 tekerleğin her birine ayrı ayrı bağlı olan sistemde, her bir lastiğin fren basıncı kontrol edilir. Kontrolü sağlayan bu sistemlere “valf” denilmektedir. Patinaj yaptığı algılanan lastiğe anında bu sistemle müdahale edilir ve aracın yanlış bir hareket yapması engellenerek kontrollü sürüş sağlanır.

Tekerleklerdeki hız algılayıcıları : Bu algılayıcılar her bir tekerlekteki hız miktarını belirleyerek hangi tekerleğin normal çalıştığını hangisinin eksik çalıştığını fark edebilme özelliğine sahiptir.

Elektronik yapıdaki kontrol ünitesi : ABS sisteminin beyni olarak nitelendirilebilen bu sistem, az önce bahsettiğimiz tüm veri toplayıcıların topladığı verilerin geldiği ünite olmaktadır. Bir araç patinaj çektiği esnada, yapılması gereken hareket kontrolü bu üniteden çıkmaktadır.

Anti patinaj sistemi nasıl çalışır?

Bir araç seyir halinde ilerlerken ya da durup hızlı kalkması gereken durumlarda (ışıklardan karşı tarafa geçmesi gibi) eğer tekerlekler patinaj çekiyorsa, ASR sistemi direkt olarak bu hareketi algılayıp patinaj yapmış olan tekerleği frenlemektedir. Böylelikle de yavaşlayan araç kendisini bu türbülanstan kurtarıp normal hızına kavuşabilmektedir. Ancak bazı durumlarda ASR’nin devreye girmesiyle de patinaj engellenememekte, bu tip durumlarda da motorun gücü düşürülerek patinaja engel olunmaya çalışılmaktadır.

ASR nasıl kapatılabilmektedir?
Kullanıcılar için her ne kadar kolaylık sağlayan bir sistem olarak gözükse de, bazı durumlarda ASR’nin devreye girmesi araç kullanıcıları için çok da rahatlatıcı bir çözüm olmamaktadır. Bu sebepten ötürü bazı şoförler ABS sistemini devre dışı bırakmak isteyebilmektedirler. Bunun için aracın iç kısmında bulunan butona basılarak sistemin devre dışı kalmasının sağlanması yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder