29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkında Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 20, 2018

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkında Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkında Kompozisyon 

29 Ekim cumhuriyet bayramı konulu kompozisyonumuz. Özellikle cumhuriyet ve cumhuriyetin faziletlerinin anlatıldığı 29 Ekim kompozisyonu.


29 Ekim - Cumhuriyet BayramıCUMHURİYET DÜŞMANLARINA İNAT CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLAYIN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkında Kompozisyon
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkında Kompozisyon 

29 Ekim hemen yanı başımızda yer alan Ortadoğu coğrafyasına bakınca gözüme çok daha da önemli çok daha da değerli gözüktü doğrusu. İnsan gibi ve kardeşçe yaşamanın nasıl önemli bir şey olduğunu yine böyle bir gün sayesinde acaba daha da fazla önemser miyiz ? Cumhuriyet rejiminin bizlere neler kattığını daha da iyi anlar mıyız?

Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşından galip çıktıktan sonra yönlenebilecekleri o kadar çok yol vardı ki. Bir diktatörlük rejimi (ki o dönemler Avrupa’da dahi diktatörler bulunmaktaydı), bir krallık sistemi kurabilirdi. Halk Osmanlı döneminin ilginç politikaları sebebi ile hem aç, hem cahil hem de niteliksiz bırakılmıştı. Buna rağmen Atatürk üstün bir gayret göstererek sadece Cumhuriyet‘in ilanına sebebiyet vermemiş Cumhuriyet rejimin yerleşmesi, kökleşmesi içinde ömrünün sonuna kadar çalışmış ve bu yönde politikalar üretmiştir.

Cumhuriyet Bayramı sadece bir tatil günü gibi değerlendirilmemelidir. Tüm yapılacak etkinliklere katılım sağlanmalı ve gerçekten şimdi modern ve insanca yaşamanın gerekliliğini yerine getirmemizi borçlu olduğumuz bu rejime saygılarımızı sunmalıyız. Yobazlık, gericilik ile mücadele de köklü Cumhuriyet geleneğimiz olmasaydı kim bilir şimdi ne hallere düşerdik bu sebeple hem Atatürk’e,  hem de Atatürk’ün silah ve çalışma arkadaşlarına Cumhuriyet Bayramının olduğu gün şükranlarımızı sunmalı ve Cumhuriyet düşmanlarına bu ülkeyi ve rejimini ne kadar çok sevdiğimizi göstermeliyiz.

29 Ekim bu ülkenin temelinin atıldığı gündür. Temel kazısı 23 Nisan‘da yapılmış ve bugün yani 29 Ekim’de de bu ülkenin en güzel özelliği olacak olan Cumhuriyet ilan edildi. Ne mutlu bizlere ki Atatürk’ün temellerini attığı bir Cumhuriyet rejimi altında yaşamaktayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder