Neden Kaderin Kurbanı Değilsiniz? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 05, 2018

Neden Kaderin Kurbanı Değilsiniz?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Neden Kaderin Kurbanı Değilsiniz?

“Kaderi boğazından sıkıca tutacağım. Beni asla tamamen ele geçiremeyecek.” Ludwig van Beethoven


Ludwig van Beethoven tüm zamanların en ünlü bestecilerinden biri. Klasik müzik dendiğinde Bach ve Mozart’la birlikte ilk akla gelen isim Beethoven olur.

Neden Kaderin Kurbanı Değilsiniz?
Neden Kaderin Kurbanı Değilsiniz?

Ama Beethoven bu düzeyde başarı ve üne ulaşmak için birçok engelin üstesinden gelmek zorunda kalmıştır. Müzik öğretmeni onun hakkında, “Bir besteci olarak, umutsuz bir vaka” demiştir.

Beethoven öğretmeninin olumsuz yorumlarını boşa çıkarıp, çok ünlü bir besteci olsa da, bir müzisyenin başına gelebilecek belki en kötü şeyle karşı karşıya geldi: duyma yeteneğini kaybetti. Bu durum onu ilk başta derin bir depresyona soksa da, müziğe olan aşkı beste yapmaya devam etmesini sağladı.

Hatta, 9. senfoniyi ilk kez yönettiğinde, seyirci o kadar sevmişti ki bu parçayı, müthiş bir alkış tufanı kopmuştu. Ama seyircinin alkışladığını anlamak için onlara doğru dönmek zorunda kalmıştı.

Bir şeyi yeterince severseniz, hiçbir şey yolunuzda duramaz. Hayallerinizi kovalamak için ihtiyacınız olan en önemli şeyi kaybettiğinizi düşündüğünüzde bile, asla yılmayın. Çünkü ihtiyacınız olan en önemli şey kendinizi adama ve tutkudur. Eğer sağır bir adam dünyanın en önemli bestecilerinden biri olabiliyorsa, siz de mükemmel başarılar tadabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder