Matematiği Sevmenin ve Sevdirmenin Yolları Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Matematiği Sevmenin ve Sevdirmenin Yolları Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Matematiği Sevmenin ve Sevdirmenin Yolları Nelerdir? 

Matematik dersi nasıl sevilir? Matematik problemi çözerken nelere dikkat edilmeli, matematiği anlamanın ve sevmenin yolları.


Matematiği Sevmenin ve Sevdirmenin Yolları Nelerdir?
Matematik çoğu öğrenci tarafından sevilmemektedir. Matematikte iyi olmak bir beceridir, bu da geliştirilebileceği anlamına gelir. Bununla ilgili iyi bir şey, ne yaptığınızı ve nereye gittiğinizi bildiğiniz sürece, çeşitli durumlarda sayılarla ilgilenebilirsiniz. Matematikten nefret etmeye başlayan çok sayıda insan var, ama her ne şekilde olursa olsun, her yerde olduğu gerçeğini kabul etmeye çalıştıkları için kararlılıkla başa çıkmayı öğrenmeleri gerekir.

Matematiği Sevmenin ve Sevdirmenin Yolları Nelerdir?
Matematiği Sevmenin ve Sevdirmenin Yolları Nelerdir? 

Bu adımlar, “zor” olmasına rağmen, Matematik’i takdir etmenize yardımcı olacaktır.

1 Ezberlemeyin. Ezberlemek, bu konuyu takdir etmenizi engelliyorsa, bunu yapmayı bırakın. Bir şeyi ezberlediyseniz, mantığını tamamen kavrayamazsınız. Sadece ezberlemek gerçekten anlamaktan farklıdır. İkincisi sizin için en doğrusu olacaktır.

2. Tam olarak ne bulmanız gerektiğini bilin. İlkokulda, problem çözmenin ilk adımı budur. “Gerekli olan nedir?” Amaç, bu soruyu cevaplamaktır.

3. Bu sonuca ulaşmak için neye ihtiyacım var? Verilen tüm bilgilere ve değerlere bakın. Verilen tüm değerler ve değişkenler arasındaki ilişkileri analiz edin. (İlgili olabilecek denklemleri, özellikle de verdiğiniz değerleri bağlayan denklemleri yazmanıza yardımcı olabilir)

4. Sonra ne yapacağım? Beklenen çıktıyı bilerek ve gerekli değerleri verdikten sonra hangi adımları atacağınıza karar verin. Bu, No. 1’in geçerli olduğu yerdir. Eğer süreçleri zaten biliyordunuz, (çünkü onları anladınız,) o zaman bu adım daha kolay olmalı.

5. Problemi gerçek dünyayla ilişkilendirin. Sorunu uygulayabileceğiniz herhangi bir etkinliği düşünün. 20 lira değerinde bir şey satın almak kadar basit olabilir, ama sadece 15 lira var. Anlaşılan, bunu tamamlamak için 5 lira daha lazım.

6. Problemi tartışın. Bir sınıf arkadaşınızla problem hakkında konuşun. Bu, hepinizin faydalanabileceği sağlıklı ve üretken bir konuşma olacaktır. Matematik problemi çözme konusunda iyi olan şey, konuyla ilgili görüşünüzü ifade etmenin birçok yolunun olmasıdır. Olası çözümleri belirlemek için çeşitli yollar seçebilirsiniz.

7. Bilginizi gözden geçirin. Soruna mantıklı bir çözümünüz olup olmadığını analiz edin. Kendinize şunu sorun: “Bu cevap soruya cevap verdi mi?” Cevabınız “evet” ise, sorunu çözdünüz demektir. Aksi takdirde, geri dönüp tekrar deneyin.

8. Benzer problemlere örnekler veren açık kaynakları kontrol etmeyi unutmayın. İyi bir kaynak, hemen hemen aynı olan bir örneği vermeyecektir.

9. Pes etmeyin. Bir soruyu çözmede başarısız olursanız, takılıp kalmayın. Daha fazla çalışmayı deneyin. Vazgeçmek asla bir seçenek değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder