Kendinizden Şüphe Etmeyi Nasıl Durdurursunuz? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 05, 2018

Kendinizden Şüphe Etmeyi Nasıl Durdurursunuz?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kendinizden Şüphe Etmeyi Nasıl Durdurursunuz?

Ne yapacağınız hakkında fikriniz olmadığı zamanlarla karşı karşıya kalıyor musunuz? 
Süreç bende şöyle işler: Ne zaman yeni bir hedef olsa, onun hakkında çok iyimser olma eğilimim vardır. Çok enerjik olurum ve harekete geçmeyi bekleyemem bile.


Bu hedefler herhangi bir şey olabilir. Kilo verme, para biriktirme ya da bir gün ünlü olma! Hepsi gerçekleşmesi iple çekilen hedefler.

Kendinizden Şüphe Etmeyi Nasıl Durdurursunuz?
Kendinizden Şüphe Etmeyi Nasıl Durdurursunuz?

Şüphe Dalgaları
Çoğumuz işleri başlatmak için oldukça istekli oluruz. Sonra bu yolda ilerlerken, beklenmedik şüphe dalgalarına aniden kapılıveriyoruz.

Şüpheler birçok şeyin artık önemli olmadığını size düşündürtür. Şüpheler seçtiğiniz yolun yanlış olduğunu söyler. Şüpheler her şeyi bir anda görmenizi ister. Sonra ise “başladığım işe devam edeceğim” demek o kadar zorlaşır ki, bunun yerine bırakır ve vazgeçeriz.

Evet tartıda gösterge değişmiyor gibi. Banka hesabınızda herhangi bir artış yok. Ünlü olmaya çalışmak zaten şaka herhalde. Her şey şüpheli gözüküyor.

Günler geçtikçe kendinizi motive etmeniz, başınızı yukarıda tutmanız zor olabilir. Ama aynı zamanda hepimizin devam etmeye, sonunu getirmeye ihtiyacımız var. Şu an ne düşündüğümüz veya hissettiğimiz önemli değil. Önemli olan buna nasıl cevap verdiğimiz.

Stresi Nasıl Gördüğünüz Önemli
Stresli hissedeceğim ama stres nefes aldığımı, hala hayatta olduğumu bilmemin bir yolu. Stres olmadan, neyin iyi hissettirdiğini hiçbir zaman bilemezdik. Asıl önemli olan şey bırakmamanız. Çünkü bir kere bıraktığınızda, size yardım edecek kimse olmaz.

Kişisel gelişim içerikli bir websitesini yürütüyorum. İronik olansa, benim bile motivasyon bulamadığım zamanlar oluyor. En dayanıklı şövalyenin bile zayıf bir anı vardır. Böyle bir websitesini yürütüyor olmam, ara sıra kendimden şüphe etmeme engel olmuyor.

Bir şeyi yapmanız beklendiği için, ikinci düşünceleriniz veya pişmanlıklarınız olmayacak değil. Ama bu ikinci düşünceler ve pişmanlıkların başladığınız işten sizi ayırmasına izin vermeyin. Sizin de benim de devam etmeye ihtiyacımız var.

Zihnimi tekrar pozitif hale getirmek için yaptığım temel olarak 3 şey var. Bunlar başarısız olduğumda da veya şüphelerim varken de işe yarıyor.

 1. Ara Vermek
Bazen kendi zihnimiz karşımıza geçer ve bize sorun yaratır. İşte bu noktada biraz yalnız zaman harcarım, hiçbir şey yapmam ve bazı şeylerin açıklığa kavuşmasını beklerim.

Düşünürüm. Fikir yorarım. Bazen neden böyle olmak zorunda olduğunu merak ederim. Sonra neden istediğimin ve neden başladığımın farkına varırım.

Birçok insan başladıkları şeyi genelde bırakır. Bunun beklenmedik engeller veya başkalarının negatif etkileri gibi birçok sebebi olabilir. Ne olursa olsun, bahaneye yer yok.

Ne zaman kendinizi şüphe ederken bulursanız, biraz ara verin. Kendinize düşünmek için biraz zaman yaratın. Kendinize bu hedefe ulaşmanın neden önemli olduğunu sorun. Böylece başlangıçta neden harekete geçtiğinizin farkına varacaksınız.

2. Destek Bulun
Sorunlarla tek başınıza uğraşmanız her zaman kolay değildir. Ben desteğimi arkadaşlarımdan ve ilham verici hikayeler okuyarak buluyorum.

Bazen hepimiz yeniden harekete geçmemizi sağlayacak bir şeye ihtiyaç duyarız. Yapmamız gereken sadece bizi anlayacak olan birilerine ulaşabilmek. Uzun yıllar bu hissi içimde tutmanın daha iyi olduğunu düşündüm. Meğerse değilmiş.

İyi haberse, dışarıda sizi anlayacak birisi var. Sizin geçtiğiniz yollardan halihazırda geçmiş birisi. Ona ulaştığınızda gücü ve ilhamı yeniden içinizde hissedeceksiniz.

Stresin dışarı salınması gerekir, bu yüzden onu içinizde tutmayın.

3. Kendinizle Başlar
Hayatınızı siz yönetiyorsunuz, bunu unutmayın. Yaptığınız planların da, hareketlerin de sorumlusu sizsiniz. İnanç sisteminizdir planlamayı yapıp, onu fiziksel olarak harekete geçiren.

Eğer kendi inanç sisteminizi desteklemeyi öğrenemezseniz, başkalarının destekleri de işinize yaramaz.

İnsan olarak, ne yapacağımız hakkında fikrimizin olmadığı zamanlar yaşıyoruz. Hayatta en düşük noktaya ulaştığımız günler olacak. Büyük ölçekte, o anda ne hissettiğiniz değildir önemli olan. Mutlu olacağınız bir sonuca erişmek için vereceğiniz karar, yapacağınız planlar ve atacağınız ilk adımla kendinizden şüphe etmeyi durduracaksınız.

Bir dahaki sefere kendinizden şüphe ettiğinizde, bunun sadece geçici olduğunu hatırlayın. Akılsızca hareket ederek bunu kalıcı bir şeye dönüştürmeyin. Kendinize biraz zaman verin, çünkü bugün vereceğiniz karar sizi sonsuza dek etkileyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder