Herbert Ernest Bates Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Herbert Ernest Bates Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Herbert Ernest Bates Kimdir? 

Herbert Ernest Bates kimdir ve ne yapmıştır? Herbert Ernest Bates hayatı, biyografisi, eserleri, kitapları hakkında bilgi.


Herbert Ernest Bates
Herbert Ernest Bates; (d. 16 Mayıs 1905, Rushden, Northamptonshire – ö. 29 Ocak 1974, Canterbury, Kent, İngiltere), yapıtları çok tutulan roman ve öykü yazarıdır.

Herbert Ernest Bates Kimdir?
Herbert Ernest Bates Kimdir? 

İngiltere’nin kırsal kesimindeki yaşam konusunda bildiklerini taşrada bir hukukçunun yanında çalışırken öğrendi. Aynı zamanda, çalıştığı yerel gazetede bir olayı ve atmosferini anlatmada ustalık kazandı. 1920’lerdeki ilk öyküleri, denemeleri ve romanları çok beğenildi. 

Ama kırsal kesimi ve tarım işçilerinin yaşamını işleyen bir yazar olarak tanınması The Poacher (1935), A House of Women (1936; Kadınlar Evi), Rabelais türü kaba mizahıyla çok beğenilen My Unele Silas (1940; Silas Amcam) ve The Beauty ofthe Dead and Other Stories (1941; Ölü Ölanın Güzelliği ve Başka Öyküler) adlı yapıtlanyla oldu.

II. Dünya Savaşı Bates’i ünlü bir yazar yaptı. 1941’de Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde yazar olarak görevlendirildi. “Uçan Subay X” adıyla savaş sırasındaki havacıları anlattığı The Greatest People in the World (1942; Dünyanın En Büyük İnsanları) ve How Sleep the Brave (1943; Korkusuzların Uykusu) adlı öykü kitaplarıyla büyük ün kazandı. Kendi adıyla yayımladığı ve işgal altındaki Fransa’ya zorunlu iniş yapan bir İngiliz bombardıman uçağının mürettebatını anlatan Fair Stood the Wind for France (1944; Rüzgâr Fransa’dan Yanaydı), Japonların işgali sırasında Birmanya’da geçen The Purple Plain (1946; Mor Renkli Ova) ve The Jacaranda Tree (1948; Jacaranda Ağacı) adlı üç roman, güçlü bir romancı olarak Bates’in ününü artırdı.

Savaş sonrası roman ve öyküleri Bates’in en güçlü yapıtları oldu. The Nature of Love (1954; Sevginin Doğası) adlı kitabından A Moment in Time (1964; Zaman İçinde An) ve The Triple Echo (1970; Üçlü Yarık adlı yapıtına kadar Bates usta bir romanı olarak sanatını derinleştirdi ve güçlendirdi. The Darling Buds of May’de (1958; Güzelim Mayıs Tomurcuklan) gerçekçi ve sevimli çiftçi ailesi Larkinler’i yarattı Colonel Julian (1955; Albay Julian), onur öyküde ulaştığı noktayı gösteril. Otobiyografik yapıtları The Vanished World (1969; Kaybolmuş Dünya) ve The Blossoming World (1971; Çiçeklenen Dünya), her anın ruhunu yakalamadaki ustalığını hiç yitirmediğini ortaya koyar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder