Elektrik Enerjisi Nerelerde Kullanılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Elektrik Enerjisi Nerelerde Kullanılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Elektrik Enerjisi Nerelerde Kullanılır? 

Elektrik enerjisinin kullanım alanları nelerdir? Elektrik enerjisinin kullanım miktarının dağılımı hakkında bilgi.


Elektrik Enerjisi Nerelerde Kullanılır?
Evsel elektrik kullanımı, gelişmiş ülkelerin çoğunda toplam elektrik tüketiminin yaklaşık üçte birini oluşturur. Avrupa Birliğinden gelen verileri kullanarak, elektrik talebinin farklı sektörler arasında nasıl bölüneceğine dair bir örnek verebiliriz.

Elektrik Enerjisi Nerelerde Kullanılır?
Elektrik Enerjisi Nerelerde Kullanılır? 

Sektöre Göre Elektrik Kullanımı

Avrupa Birliği’ni oluşturan yirmi yedi ülke arasında öncelikle sanayi (% 36), işletmeler (% 31) ve ticari sektör (% 30), taşımacılık (% 3) ise küçük bir paya sahiptir.

Bu dağılım ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, sanayi, işletmeler ve ticari sektör arasındaki paylaşım herhangi bir gelişmiş ülke için iyi bir fikir verecektir.

Evdeki elektrik kullanımı hakkında konuştuğumuzda, evlerin sadece toplam elektrik kullanımının yaklaşık üçte birini oluşturduğu bilinmelidir.

Evde elektriği nasıl kullanıyoruz?

Ortalama hane halkı elektrik kullanımı ülkeler arasında büyük farklılıklar göstermektedir. Ancak, dünya genelinde evsel elektrik kullanımın miktarında büyük farklılıklar olsa da, hepimiz benzer faaliyetler için elektrik kullanma eğilimindeyiz.

Amerikandaki evlerin, İngiltere evlerinin elektriğinin iki buçuk katı daha fazla elektrik kullandıkları gerçeğine rağmen, benzer faaliyetler için elektrik kullanıyorlar.

Birleşik Krallık’ta elektriğin başlıca kullanım alanları eğlence (% 25), ısıtma (% 19), aydınlatma (% 15), soğutma (% 13), pişirme (% 12) ve çamaşır kurutma (% 12) içerir.

ABD için eğlence (% 29), klima (% 22), aydınlatma (% 15), ısıtma (% 9), su ısıtma (% 9) ve soğutma (% 13).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder