Baskı Devre Nedir? Ne İşe Yarar? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 29, 2018

Baskı Devre Nedir? Ne İşe Yarar?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Baskı Devre Nedir? Ne İşe Yarar? 

Elektronikte Baskı devre nedir, ne demektir? Baskı devre ne işe yarar, nasıl yapılır, özellikleri nelerdir, hakkında kısaca bilgi.


Baskı Devre
Baskı Devre; baskılı devre olarak da bilinir, bir elektrik şemasının, ince bir yalıtkan malzeme üzerine çıkarılmış örneğidir. Yalıtkan levha üzerindeki devre bağlantıları, elektriği ileten malzemeyle gerçekleştirilir. II. Dünya Savaşı’ndan sonra baskı devreler, radyo, televizyon, bilgisayar ve kontrol donanımları gibi çeşitli elektronik aygıtların yanı sıra, hava araçları ile güdümlü füzelerin elektronik sistemlerinde de yaygın olarak kullanılmaya başlamış ve eski tip devre bağlantılarının yerini almıştır. Baskı devrelerin kullanılması, elle lehimlenmiş eski devrelere oranla aygıtların boyut ve ağırlıklarını önemli ölçüde azaltmış, güvenli ve düzenli çalışma özelliklerini artırmıştır.

Baskı Devre Nedir? Ne İşe Yarar?
Baskı Devre Nedir? Ne İşe Yarar? 

Baskı devrelerin yapımında kullanılan yöntemlerin çoğunda fotogravür ya da şablon baskı tekniklerinden yararlanılır. Yalıtkan levha bakırla sıvanır ve bunun üzerine, basılacak devrenin kalıbı, fotoğraf ya da serigrafi yöntemiyle ince bir koruyucu katman halinde aktarılır. Daha sonra açıkta kalan bakır bölümler, kalıbın fotoğrafla aktarıldığı durumlarda bir asit banyosu içinde, serigrafi yöntemiyle aktarıldığı durumlarda da şablon baskı teknikleriyle temizlenir. Geriye kalan iletken bakır bölümler devrenin bağlantılarını oluşturur.

1970’lerin başlarında geliştirilen daha küçük ve yoğun tümleşik devreler giderek baskı devrelerin yerini almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder