Aşık Olmanın Yol Haritası - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Aşık Olmanın Yol Haritası

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Aşık Olmanın Yol Haritası

Aşk.. Şarkıların, şiirlerin, resimlerin, filmlerin, edebiyatın başlıca konusu aşk. Peki aşık olmak konusunda siz neredesiniz? Eğer aşka yelken açmak niyetindeyseniz, aşağıdaki tavsiyeleri değerlendirmek isteyebilirsiniz.


 1. Birçok İnsanla Tanışın
Aşık olmanın ilk anahtarı aşık olacak birini bulmak. Seveceğiniz insan muhtemelen ya en iyi arkadaşınız, ya da uzun süredir tanıdığınız biri olacak. İlk görüşte aşık olmamaya çalışın. Evet romantik ama pek akıllıca değil.

Aşık Olmanın Yol Haritası
Aşık Olmanın Yol Haritası

2. Zaman Verin
Okulda, işte, partilerde birçok insanla tanışıyorsunuz ve belki bazılarına ilgi duyuyorsunuz. Süreci hızlandırmayın. Zamanı kullanın, arkadaşça davranın ve karşılaştığınız herkese açık olun. Başta ilgi duymadığınız biri sonradan size çekici gelebilir. Hatta bu durum ilişkinin derinliğini ve sağlamlığını artırır. Şunu da hatırlayın! Karşı taraf da bu sırada sizden etkilenebilir.

3. Onu Okuyun
Tamam, ilgi besliyorsunuz. Peki o ilgili mi? İşaretleri, vücut dilini gözlemleyin. Size bakarken onu yakalıyor musunuz? Bu işaretlere bakarak size karşı hisler besleyip, beslemediğini anlayabilirsiniz.

4. Cesur Bir Adım Atın
Onu dışarı davet edin. Geri çevrileceğinizden korkmayın ve aşırı güzellik veya sosyal statü sebebiyle gözünüz korkmasın. Eğer size ilgi duyuyor gibi görünüyorsa, ona verecek çok şeyiniz olduğunu hatırlayın. Sizi ilginç, eğlenceli, komik veya çekici bulması şaşırtıcı değil. Her insan benzersizdir, siz de öyle.

5. Kendinizi Aşka Açın
Şimdi bir süredir dışarı çıkıyorsunuz ve birçok ortak ilgi alanınız olduğunu gördünüz. Kendinizi biraz daha açmaya izin verin. İçinizdekileri, hayallerinizi ve korkularınızı paylaşın. Aşkın içeri girmesine, korkuların yatışmasına, hayallerinizin desteklenmesine izin verin. Bu sırada geride durmak bazı bariyerlerin oluşmasına, daha sonra da pişmanlığa sebep olabilir. Kendinizi açın ve şeffaf olun. Tamam belki bu durumda incinebilirsiniz. Ama bu şekilde karşınızdaki insana güvenip, güvenemeyeceğinizi anlayacaksınız. Gerçekten kim olduğunuzu bilmesine izin verin.

 6. Kendinizi Tamamen Verin, Bütün Kalbinizle Alın
Sevildiğinize inanmak çok önemli. Peter Pan hikayesini duymuşsunuzdur. Bu hikayenin bir bölümünde şöyle bir olay geçiyor. Pan, Wendy’yi kurtarmak için Kaptan Hook’la savaşır. Ama ona esir düşer. Hook onunla alay eder ve insan olarak hiçbir değerinin olmadığını, sadece bir koruyucu olduğunu söyler. Bu Pan’in özgüvenini sarsar. Yerde yatarken ve “mutlu düşünceleri” olmadığı için uçamazken, Wendy eğilir ve onu öper. Romantik bir şekilde değil, saf sevgi dolu bir öpücüktür bu. Peter pembe rengini tekrar alır ve yeniden uçmaya başlar. İyileşmiştir, çünkü sevildiğini fark etmiştir. O kişi hayatında büyük değişiklikler yapacak kişi. Sevildiğine inanman hem onun için, hem de ilişkiniz için çok önemli.

7. Sevdiğiniz Kişiye Onu Sevdiğinizi Söyleyin
Sevdiğinizi söylemek kadar başka hiç bir şey güçlü etkide bulunamaz. “Zaten biliyor” diye düşünmeyin. Onu sevdiğinizi hatta ona aşık olduğunuzu söyleyin. Bu korku ve endişelerinizi ortadan kaldıracak, ilişkinize kesinlik kazandıracaktır.

8. Sevdiğiniz Kişiyi Onurlu Bir Şekilde Koruyun
Sevdiğiniz kişi hakkında şakalar yapmayın. Birçok insan aşık olur ve sonra sevdikleri kişiyi bir şaka materyali olarak kullanırlar. Onun hakkında rahatsız edici bir şey duyduğunuzda hemen en kötü senaryoya atlamayın. Belki zor bir gün geçirdi, belki bunu size aktaran kişi yalan söylüyor. Sevdiğinize güvendiğinizi belli edin. Sonra da gidip onunla sakince konuşun.

9. İlişkinizde Güvene Gölge Düşürecek Bir Şey Yapmayın
Hareketlerinizin dedikoduya veya suçlamalara dönüşmesine izin vermeyin. Eğer aşıksanız, ikiniz de ilişkinizin sınırları konusunda anlaşmış olmalısınız. Bir kere sınırlar kurulduktan sonra bunları bilerek geçmeye çalışmayın. Kazara geçmemeye de özen gösterin. Güven genelde çabuk kurulur, ikinizde birbirinize güvenmek istersiniz. Ama bu bir kere kırıldı mı, tamiri oldukça zordur.

10. Sevginize İnanın
Hiç anlaşmazlık yaşamayacağınızı, tartışmayacağınızı ya da kavga etmeyeceğinizi düşünmeyin. Anlaşmazlıklar ortaya çıkacaktır. Sevdiğiniz insan olduğunu sürekli hatırlayın. Ayrılmakla tehdit etmeyin. Sevginize güvenmeniz ve ilişkiyi devam ettirmek için kendinizi adamış olmanız çok önemli.

11. Onu Düşündüğünüzü Belli Edin
Küçücük şeyler büyük etkiler bırakabilir. İşten geldikten sonra sıcak bir gülümse, tatlı bir sarılma, bir öpücük gibi şeyler sizin onu sevdiğinizi bilmesini sağlayacaktır. Ona küçük hediyeler alın.

12. Kutlayın

Aşık olmak sık sık başımıza gelmiyor ve mükemmel bir şey. Kutlamak için daha iyi bir neden olabilir mi? Eğer o kişiyi bulduysanız çok mutlu olmalısınız. Ona sıkıca tutunun ve gitmesine izin vermeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder