Otomobili kim icat etti? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

Otomobili kim icat etti?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Otomobili kim icat etti?

1769 yılında Fransız mühendis ve topçu yüzbaşı Fardler Nicholas Joseph Cugnot, kendi başına hareket edebilen ilk kara taşıtını icat eden kişidir. Ancak, 1885 yılına gelindiğinde içten yanmalı benzinle  çalışan motora sahip ilk otomobil Alman bir mühendis olan Karl Benz tarafından üretilmiştir. Dolayısıyla da ilk benzinle çalışan otomobili icat eden kişi olarak Karl Benz kabul edilmektedir.


İlk seri üretim ise 1908 yılında Amerikalı Henry Ford tarafından yapılan T modeli adındaki otomobil olmuştur. İlk üretim bandı fikri de Henry Ford tarafından bulunmuş olup, 1913 yılına gelindiğinde bu şekilde günlük 1000 adet T model otomobil üretilmekteydi.

Otomobili kim icat etti?
Otomobili kim icat etti?

Otomobil ne zaman icat edildi?

Otomobilin icadıyla ilgili olarak 1769 yılında Fransız asilzade Cugnot’un yapmış olduğu çalışmalar temel teşkil etmektedir. İnsan ya da hayvan gücünün kullanılmasına ihtiyaç duymayan, yani kendi kendine gidebilen ilk kara taşıtı üç tekerlekli ve buhar kazanından elde edilen güçle çalışan buhar makineli bir araba Cugnot tarafından tasarlanmıştır.

ilk benzinli otomobil

1880 yılına gelindiğinde ise, otomobilin günümüzdeki şeklini almasına temel teşkil eden iki icat yapıldı. Bunlardan ilki içten yanmalı motor, diğeri ise pnömatik ya da hava ile dolu tekerlektir. Yola çıkarılan benzinle çalışan ilk otomobil 1887 yılında Alman Gottlieb Daimler tarafından üretilmiştir. 1892 -1893 yıllarında Amerikalı iki kardeş olan Frank ve Charles Duryea benzinle çalışan ilk Amerikan otomobilini ürettiler. Bu otomobiller o dönemde “atsız araba” olarak adlandırılıyordu. İlk zamanlarda üretilen tüm Amerikan otomobilleri birbirine benziyor, hiç kimse farklı bir model tasarlama gereği hissetmiyordu. Bu dönemde yapılan en belirgin değişiklikler belirli zaman aralıklarıyla bir transmisyon kayışı ilave etmek ya da arka tekerleklerin hareketini sağlamaya yönelik zincir düzeneği kullanmaktı. Zamanla güvenlik, rahatlık ve sağlamlık gibi kavramlar öne çıkmış, otomobiller hem daha güvenli hem de daha iyi ve kısa sürede yol yapılabilecek araçlar olmuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder