Müze Nedir? Müzelerin Amacı, Türleri ve Kültürel Önemi Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 02, 2018

Müze Nedir? Müzelerin Amacı, Türleri ve Kültürel Önemi Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Müze Nedir? Müzelerin Amacı, Türleri ve Kültürel Önemi Nelerdir?

Müze, kar amacı gütmeyen bir kurum olup sanatsal ve tarihsel eserlerin önemini ve kültür bilgisini toplum ile bir yerde (mekanda)paylaşmaktır.


Müzelerin Amacı
Müzeler, toplumu eğitmek ve hizmet etmek için kalıcı kurumlardır. Bu kurumlar çok eğiticidir. Birçok çeşit müze vardır. Sanat müzeleri, eserleri ve ilgili materyalleri ve konuları sergiliyor. Sanat müzeleri hem sanatı toplamakta ve sergilemekte hem de genel halkla potansiyel olarak çok çeşitli sanat paylaşmaktadır. Bir sanat müzesinde yer alan eserlerin güzelliği eğitici, eğlenceli ve düşündürücü olmasıdır.

Müze Nedir? Müzelerin Amacı, Türleri ve Kültürel Önemi Nelerdir?
Müze Nedir? Müzelerin Amacı, Türleri ve Kültürel Önemi Nelerdir?

İnsan hayatının belirli dönemleri boyunca sanatın etkisine bakmak için, bireysel ve toplumsal sağlığın bütüncül bir tanımını merkez alan, sosyal bilimlerde ortaya çıkan, disiplinlerarası bir çalışma alanı olan “refah” kavramına dayandırarak başlamak gereklidir.

Müze Türleri
Doğal müzeler, doğal tarih, kaya koleksiyonları, böcek koleksiyonları, tarihi belgeler, antik eşyalar, dinozorlar, doğayla ilgili tarihi bilgiler ve doğayla ilgili eğitim bilgileri gibi doğayla ilgili öğeleri toplar ve sergiler.

Bilim ve teknoloji müzeleri bilimsel ve teknolojik geçmişi, ilerlemeleri ve genel eğitim bilgilerini genel halkla paylaşmaktadır. Okullar ve diğer organizasyonlar eğitim imkânlarını artırmak ve öğrencilere okulda veya evde okumayabilecekleri konularda yakın ve kişisel görüşlerini sunmak için müzeleri sıklıkla kullanmaktadır.

Tarih ve etnoloji müzeleri, müzeye katılan insanlara zaman ya da belirli bir kültüre ait belirli çağlara ilk bakışta bakmalarını sağlar. Bir müze ziyaretçisi bir ülkenin belirli bir bölümünü ziyaret ettiğinde, tarihsel olayların yaşandığı alanı görebilir. Müze kurucuları, doğal ortamlarında veya yeniden oluşturulmuş ortamlarda bireysel kültürler hakkında da bilgi edinebilirler. Bu tür müzeler insanın birbirini daha çok anlamasına yardımcı olur.

Müzelerin Kültürel Önemi
Bir müze herhangi bir konu üzerine kurulmuş olabilir. Bölgeniz bir savaş, bir tarımsal ürün, etnik grup, müzik türü veya endüstri veya belirli bir tarihi olayla ünlü ise, bu konulardan herhangi birinde bir müze bulabilir veya ziyaret ederek müzeciliğe başlayabilirsiniz. Ziyaretçiler, bir kodu ürkoleksiyonlar, bağışlar, esnaflar veya satın alımlar nedeniyle müzelere gelir. Bazen bir müzeye özel sergiler ödünç verilir. Hatta sergilerin internet üzerinde izlenebileceği sanal müzeleri bile vardır.

Müzeler, çeşitli gruplar ve kültürler için anlayış ve takdir sağlar. Ortak mirasımızın daha iyi anlaşılmasını teşvik ederler ve diyalogu, merakı ve kendini yansıtmayı teşvik eder. Dahası, gelecek nesillerin geçmişlerini anlamalarına ve onlardan öncekilerin başarılarını fark etmelerine yardımcı olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder