Kudüsün Tarihi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 02, 2018

Kudüsün Tarihi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kudüsün Tarihi

ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ve Tel Aviv’de bulunan ABD büyük elçiliğini Kudüs’e taşıma kararından sonra Müslümanlar, Hristiyanlar ve bazı Yahudilerden büyük tepki gördü. Peki Kudüs üç büyük din için neden bu kadar önemli? Kudüs’ün tarihteki yeri nedir? Tüm bu soruların cevabını bu yazıdan öğrenebilirsiniz…


KUDÜS’ÜN TARİHİ

Kudüsün Tarihi
Kudüsün Tarihi

Kudüs’ün tarihi M.Ö.2000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Bu kutsal şehir iki kez yok olmayla karşı karşıya kalmış; 23 kez işgale, 52 kez de saldırıya tanıklık etmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V) İslamiyetin yayılmasında büyük ölçüde katkısı bulunan kutsal şehir Kudüs’ten Mirac’a yükselmesi ve Allah (C.C) ile görüşmesi ve Mescid-i Aksanın burada bulunmasından dolayı burası müslümanlar için kutsaldır.Müslümanlar için önemli olduğu kadar Yahudi ve Hristiyanlar için de kutsaldır. Yahudilere ait olan bazı yapıların burada bulunması,M.Ö. 10. yüzyılda Kral Davut’un Kudüs’ü ele geçirmesi Yahudiler için; (h.z)İsa’nın burada çarmıha gerildiğine inandıklarından dolayı da Hristiyanlarca kutsal sayılmıştır.

KUDÜS’ÜN STATÜSÜ

İsrail 1967 yılında 6 günlük işgal sonrasında Doğu Kudüs’ü ele geçirmiş ve topraklarına katmıştı ancak uluslararası alanda hiç kimse bundan bahsetmiyor. Bu nedenle,Filistinli Müslümanlar işgal altındayken,Doğu Kudüs’ü� için ileride kurulacak Bağımsız Filistin Devletinin başkenti yapmak istiyordu. Fakat,İsrail Kudüs’ü kendi başkenti olarak tanımlıyor ve buna izin vermiyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder