Keyboard nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

Keyboard nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Keyboard nedir?

Bilgisayarda yazılacak tüm yazılar için gerekli olan harflerin ve diğer düzenlemeler için gerekli olan tüm tuşların üzerinde bulunduğu alete “keyboard” denir. Türkçesi klavye olarak adlandırılan bu alet, bilgisayara veri girişini sağlamak için kullanılmaktadır.


Bilgisayarın en temel özelliklerinden birisi de klavye aracılığıyla yönetilmesidir. Keyboard‘ta basılan her tuşun ardından bilgisayara bir kod gönderilir. 

Keyboard nedir?
Keyboard nedir?

Bu kod bilgisayarda bulunan CPU tarafından algılanır ve belleğe gönderilir. Bellekte kodun karşılığı belirlenir ve bilgisayarın ekranına görüntü olarak aktarılır. Keyboard şekilleri iki farklı özellikle olmaktadır. Bu iki farklı klavyelerden biri “F”, diğeri “Q” klavyedir. Bu klavye çeşitleri bir çok farklı firmada üretilir. İki klavye arasındaki temel fark, klavyenin üzerindeki tuşların diziliminin birbirinden farklı olmasıdır. Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan klavye çeşidi “F” klavyedir. 

Bunların haricinde klavyenin üzerindeki tuşlardan bahsetmek gerekirse, üzerinde harflerin ve sayıların olduğu tuşlar kendi başlarına bir ifade yaratabilmektedirler. Ancak klavyedeki bazı tuşlar tek başlarına kullanılamadıklarından dolayı ya bir görev için başka tuşla aynı anda basılarak kullanılmakta ya da kendi başına tek bir görevi yerine getirebilmektedir. 

Örneğin; klavyenin en alt kısmında yer alan uzun tuşun adı “space” tuşudur. Türkçe anlamı boşluk tuşu olarak çevrilmiştir ve yazı yazarken vb. işler yaparken boşluk bırakmamıza yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder