Anne Sevgisi İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Anne Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Anne Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Anne sevgisinin değeri, diğer değerlerden çok üstün bir özellik taşır. Bu, temiz yürekli bir anneye sahip oluşumuzdan meydana gelen bir duygudur!…


İşte, bu temiz duyguyu, kısaca şöyle anlatabiliriz: Annemiz, küçüklük anlarımızda sadece bizim iyi yolda yürümemiz, bizde de iyi ve temiz özelliklerin bulunması için, en temiz duygularını harcamıştır. Genç gecelerini, ağlamaya başladığımız ve rahatsız olduğumuz anda bizim için tüketmiştir. Bize her zaman öğütler vermiştir. İyiye doğru gittiğimiz anda, bizimle iftihar etmiş, göğsü kabarmıştır. Kötüye gittiğimiz anda da, kederlerimizle üzülmüş, yürekten ağlamıştır.

Anne Sevgisi İle İlgili Kompozisyon
Anne Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Fakat, içimizde öyle kimseler var ki… Her zaman annesine karşı gelmiş, ona elinden gelen kötülüğü yapmıştır. İşte, bu gibi kötü ve zalim kimseler, taş yürekli canavarlardan farksızdır. Onlar, anne sevgisini bilmeyenlerdendir. Bugün annesine karşı gelenin, yarın komşusuna, obasına, köyüne, giderek devletine, milletine de karşı geleceği bellidir.

Bunun yanında, kimi kişiler; anne sevgisini tam olarak tatmış, iyi ve büyük kişiler arasında değer kazanmıştır. Onlar da annelerinin “yorgunluk çağlarında”, ona elinden gelen yardımı yapmış, gönüllerini almışlardır.

Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğüdür.

Fedakâr bir anneye her zaman iyi davranmalı, onu, yaptığımız her hareket ve başarılarımızla sevindirmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder