Android işletim sistemi nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

Android işletim sistemi nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Android işletim sistemi nedir?

Android işletim sistemi; “Open Handset Alliance” ve “Google” tarafından geliştirilen ve mobil cihazlar üzerinde kullanılması için üzerinde çalışmalar yapılan, “Linux” tabanına dayanan ücretsiz bir sistemdir. Sistem çoğu noktada açık kaynak kodlu olsa da, Google tarafından ufak olmasına rağmen çok önemli bir kısmı kapalı tutulmaktadır.


Bu işletim sisteminin yine Google tarafından ücretsiz yapılmasının sebebi de üretilen bu sistemin piyasada ve mobil dünyada çok daha hızlı yayılabilmesini sağlamak, pek çok bilindik marka tarafından Android‘e rağbet gösterilmesini sağlamak, daha çabuk geliştirilebilir sistem olarak piyasada yer almasını sağlamak ve popülerliği sonucunda daha fazla reklam alabilmesi ve gelirlerini arttırabilmesini sağlamaktır. 

Android işletim sistemi nedir?
Android işletim sistemi nedir?

Google aynı zamanda android işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanıma sürdüğü “Google Play” sayesinde bu uygulamanın içerisindeki oyunlar ve diğer içerikler üzerinden reklam verebilmekte ve bu reklamlardan da doğal olarak maddi bir gelir elde edebilmektedir. Android işletim sisteminde kullanıcıların yararlanabileceği 1.000.000’dan fazla uygulama bulunmaktadır. Az önce bahsettiğimiz Google Play ise android sistemde bulunan uygulamaların istenilen herhangi bir siteden indirilmesini sağlayabilmektedir. “Google Play Store” olarak da adlandırılan bu platform, Google’ın işletmesi altındaki kurumsal bir uygulama mağazası ünvanını taşımaktadır. 

Open Handset Alliance firması, 5 Kasım 2007 tarihinde Android işletim sistemini kurduğunu bilişim sektörüne duyurmuştur. Bu gelişmeden sonra içlerinde yazılım şirketlerinin, donanım şirketlerinin ve telekom şirketlerinin bulunduğu 34 farklı marka; tek bir görüşte birleşerek özellikle mobil cihazlarda kullanılan bu işletim sisteminin teknolojik olarak gelişim sürecinde çok yararlı olabileceğini söyleyip bu sistemi kullanımlarına almıştır. Android, bir mobil işletim sistemi adı altında Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiştir. Google’ın bu sistem üzerinden kullanıcılara sağladığı bir başka ayrıntı da, işletim sisteminde herhangi bir açık ya da hata bulan kullanıcılara para ödülü dağıtmasıdır.

Android işletim sisteminin bölümleri nelerdir?

Android sistemi, çalışma prensibi olarak 5 ayrı bölümde incelenmektedir;

1)Çekirdek

2)Kütüphaneler

3)Uygulama katmanı

4)Uygulama çatısı

5)Android runtime

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder