Matematik Ödev Kapakları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Matematik Ödev Kapakları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Matematik Ödev Kapakları

Dönem Ödevi ya da performans ödevi adı altında hazırlanan projeler, çocukların verilen konular hakkında bilgi toplamalarına yönelik olarak belirlenir. Hazırlanan ödev kapakları projeye görsel bir zenginlik katarken öğrencilerin derse gösterdikleri önemin de belirtisidir. Projenin özelliklerine göre hazırlanacak olan kapak tasarımları elde ya da bilgisayar ortamında tamamlanabilir.

Hazır Kalıplar Veya Tablo ve Resimler

Matematik Ödev Kapakları
Matematik Ödev Kapakları

Kırtasiye dükkanlarında satılan matematik ödev kapakları geometrik şekiller içerir. Dersin konusunda göre tercih edilebilecek olan modellerin üzerine öğrenci kendi bilgilerini yazarak ödevin başına ekleyebilir. Kapağını kendi hazırlamak isteyen öğrenciler için iki farklı seçim vardır. Bunlar elde ya da bilgisayar ekranında kapak yapmaktır. Ödev kapakları siyah beyaz matematik dersi için hazırlanarak printerdan döktürülerek kullanılır. Özellikle okullara yakın olan kırtasiyelerden kolay bir şekilde ve düşük maliyetlerle baskı hizmeti alınabilir.

Hazır Kalıplar Veya Tablo ve Resimler 

Ödev Kapaklarında Hangi Bilgilere Yer Verilmelidir?

Siyah beyaz matematik ödev kapakları hazırlanırken verilmesi gereken bilgiler arasında; okul adı, öğrenci adı, sınıf ve numara bilgileri, ödev konusu, öğretmen ismi ve varsa ödevi yapan proje grubuna ait öğrenci bilgilerinin verilmesi gerekir. Ödevin içeriğine bakmadan önce öğretmene yapılan çalışma hakkında ön bilgi verecek olan kapak tasarımı bu nedenle oldukça önemlidir. İlköğretim için hazırlanacak kapak tasarımları ile lise düzeyinde bir öğrencinin hazırlayacağı kapak tasarımları arasında büyük fark olabileceği gözlerden kaçırılmamalıdır.

Ödev Kapaklarında Hangi Bilgilere Yer Verilmelidir? 

Elde hazırlanacak ödev kapakları matematik dersinin konularına ve özelliklerine göre de tamamlanabilir. Kapak üstüne çizilecek rakamlar, geometrik şekiller, pi sayısı görseli ve rakamları, üslü sayılar ya da küme şekilleri ile tamamlanabilir. En klasik kapak tasarımları arasında yer alan Atatürk görseli her ders için tercih edilebilir. Sadece öğrenci hakkında bilgi veren sade kapak tasarımlarının çerçeve içine alınması aşamasında uyumlu renklerden destek alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder