Mandal Takoz etkisi nedir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Mandal Takoz etkisi nedir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mandal Takoz etkisi nedir ?

Mandal Takoz etkisi nedir ?
Bu hipoteze göre gelir arttığında tüketim artarken,gelir azaldığında tüketiciler harcamalarını azaltmak yerine tasarruflarını azaltırlar.
Son dönemde popülerleşen ve bizlerin de size örnekler sunduğumuz Mandela Etkisi nedir? Nasıl ortaya çıktı? Neden oluyor? gibi soruları cevaplıyoruz.

Mandal Takoz etkisi nedir ?
Mandal Takoz etkisi nedir ?

Ülkemizde bir Hugo ve Tolga Abi tartışmasıdır gidiyor. Binlerce kişi hatta o günlerin gazetelerindeki köşe yazılarında bile Hugo’nun bir bölümünde küfürler savuran çocuk olduğu milyonlarca insan tarafından kabul edilirken, Tolga Abi ise “Olmadı öyle bir şey, kanıt varsa getirin araba hediye edeceğim” gibi iddialı bir söz söylemişti.

Ardından yapımcısının bile Twitter’dan böyle bir canlı yayın kazası olduğunu söylemesine rağmen elimizde kanıt yok maalesef. İşte bu gibi “Abi oldu ya, eminim, hatırlıyorum!” diyip koca internet deryasında bir tane bile kanıt bulamadığımız durumlara Mandela Etkisi adı veriliyor.

Mandela Etkisi Nedir?
Sadece birkaç kişinin ya da bir grubun değil, neredeyse tüm dünyanın doğru kabul ettiği, hatta şahit olduklarını düşündükleri bu yanılgı durumu oluyor. Tam kafanıza yatmadıysa ve örneklerle açıklanmasını istiyorsanız hemen aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz. Beyninizde bir yanma, “Nasıl olur?” düşüncesi fazlasıyla gezecektir;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder