Kurum mülakatları muhasebe soruları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 01, 2018

Kurum mülakatları muhasebe soruları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kurum mülakatları muhasebe soruları

DERLENMİŞ MÜLAKAT SORULARI-MUHASEBE-
SORU-1 Gelir tablosu hesapları nelerdir?

CEVAP-1 gelir tablosu hesapları 600 lü hesap grubudur.örneğin yurtiçi/dışı satışlar,satış indirimleri,satılan mal maliyeti vb.

Kurum mülakatları muhasebe soruları
Kurum mülakatları muhasebe soruları

SORU-2 Yansıtma hesapları neden kullanılır?

CEVAP-2 7 a daki üretim maliyetlerini oluşturan hesaplar bilançodaki ilgili hesaplara faaliyet giderlerini oluşturan hesaplarda gelir tablosundaki ilgili hesaplara aktarılır. üretim maliyetleri direkt işçilik direkt hammadde ve genel üretim maliyetleri . faaliyet giderleri araştırma geliştirme genel yönetim pazarlama satış dağıtım gibi.

SORU-3 sermaye ile özsermaye arasındaki fark nedir?

CEVAP-3 öz sermaye, bilançonun aktif toplamı ile, borçlar arasındaki farktan ibarettir.ihtiyatlar ve kâr aynı gösterilseler dahi öz sermayeden sayılırlar.öz sermaye deyimi ile sermaye kavramının ifade ettiği anlamlar farklıdır. Muhasebe tekniğinde sermaye deyimi işletmeye konulan varlığı öz sermaye ise, bu varlığın belli bir tarihteki gerçek miktarını tanımlar. Bu sebeple sermaye genellikle sabit bir karakter taşıdığı halde öz sermaye değişkendir.

SORU-4 Emniyet stoğu?

CEVAP-4 Stok yokluğuna düşmemek için beklenen ihtiyaçtan fazla olarak tutulan stoktur. Bu tür stoklar iki sipariş arasındaki ortalama talebi karşılamak amacıyla bulundurulur. Bu stoklar üretimin ve satışların aksamamasını sağlayarak maliyet tasarrufuna ve kâr artışına yol açarlar.

SORU-5 Stok devir hızı?

CEVAP-5 ticari mal maliyetinin ortalama stoğa(dönem başı stok ve dönem sonu stok ortalaması) bölünmesiyle elde edilir.dönem dediği hesaplanmak istenilen dönemdir.1aylık,3 aylık,6aylık vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder