E-Müfredat Girişi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 07, 2018

E-Müfredat Girişi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

E-Müfredat Girişi

E-Müfredat e-Zümre Toplantıları Bilgilendirme Ekranı
İl-ilçe ve okullarda yapılan tüm kurul ve zümre toplantıları ile yıllık planlar e-müfredat üzerinden yapılacak.

MEB'e bağlı her derece ve türdeki resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının dahil olacağı “e-Kurul ve Zümre Modülü “ nün uygulanmasına 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi 2. Döneminden itibaren geçilmesi planlanmaktadır.Hatta 2.dönem gelmeden bazı il ve ilçelerde uygulamaya geçildi bile.

E-Müfredat Zümre Toplantıları Bilgilendirme Ekranına Nasıl Giriş yapılır? sorusunun cevabını madde madde vermeye çalışacağız.

1) E-müfredat sistemine giriş yapınız.Bunun için;

e-redat.meb.gov.tr/ a tıklayınız.Açılan sayfada MEB Personel Girişinde "MEBBİS bilgilerinizle giriş yapmak için tıklayınız" e tıklayınız.

E-müfredat sistemine giriş yapınız
E-müfredat sistemine giriş yapınız

2) Daha sonra açılan ekranda "Yıllık Plan"a tıklayarak ilgili modülüne giriş yapınız.

Daha sonra açılan ekranda "Yıllık Plan"a tıklayarak ilgili modülüne giriş yapınız.
Daha sonra açılan ekranda "Yıllık Plan"a tıklayarak ilgili modülüne giriş yapınız.

3) Yıllık plan modülünde iken "Yönetimsel İşlemler" menüsü altındaki "Eğitim Kurumu İşlemleri" menüsü altında bulunan "Kurul Toplantı Bilgilendirme" ekranına girerek kurul/zümre toplantısının detayları hakkında bilgi edininiz.

E-Müfredat e-Zümre Toplantıları Girişi Nasıl Yapılır?
E-Müfredat e-Zümre Toplantıları Girişi Nasıl Yapılır?

En son işlem yapacağınız ekranın üst kısmında şu yazıyı görmeniz gerekir:"Bulunduğunuz ekran : Yönetimsel İşlemler / Eğitim Kurumu İşlemleri / Kurul Toplantı Bilgilendirme"

Bu arada Başlangıç yılının doğru seçildiğine dikkat edilmeli.


Açılan ekranda "Davet Edildiğiniz toplantılar" başlığı altında şuna benzer bir açıklamanın olduğu bir bölüm çıkması lazım:


"Kurul/Zümre toplantısı A Blok 3. kat, 21 nolu sınıfta yapılacaktır. 2) Kurul/Zümre toplantısı kütüphanede yapılacaktır. Toplantıya gelmeden önce yazılı analizleri vb.dokümanlarını okuyunuz. (Kurul/Zümre toplantısı müdür beyin odasında yapılacaktır. Gelirken yanınızda .... belgelerini getiriniz.)" 

4) Daha fazla açıklama için okul müdürlüğünüz ile görüşünüz.

Eğer e-Müfredat ile ilgili ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız; "e-Müfredat Nedir ve Nasıl Giriş Yapılır?" başlıklı yazımıza tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder