Yüz ve Göz Şeklinize Göre Makyaj Tarifleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Yüz ve Göz Şeklinize Göre Makyaj Tarifleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yüz ve Göz Şeklinize Göre Makyaj Tarifleri

Kadının güzelliğini ön plana çıkartan ve biz kadınların olmazsa olmazı olan makyajınızı, yüz ve göz şeklinize göre yapmanızı tavsiye ediyoruz. Neden mi; çünkü daha da güzel olacaksınız ve bütün gözler üzerinizde olacak. Bu ilgiden sizde sıkılacaksınız ama kendi isteğinizle tüm gözleri üzerinize çekeceksiniz. Hemen bir nazar boncuğu takmanız tavsiyesi ile :)

Uzak gözler:

Birbirinden uzak gözlere sahipseniz gölgelendirmeyi far kullanarak gözkapağınızın kıvrımından burnunuza doğru yapmanız gerekir. Burun kökünüzden kaşlarınıza doğru yapılan gölgelendirme birbirine uzak gözlerinizi yakınlaştıracak ve daha derin bakışlar elde etmenizi sağlayacaktır. Üst ve alt kirpiklere yoğun maskara sürebilirsiniz.

Yüz ve Göz Şeklinize Göre Makyaj Tarifleri
Yüz ve Göz Şeklinize Göre Makyaj Tarifleri

Yakın gözler:

Göz pınarından göz kapağının ortasına kadar açık renk göz farı kullanın. Eyelinerı gözkapağının ortasından gözün dış ucuna doğru sürün ve dağıtın. Eyelinerın göz pınarına yakın sürülmesi gözleri daha da yakınlaştıracağından tercih edilmemelidir. Maskarayı ise gözün sadece dış ucundaki kirpiklere sürün.

Düşük gözler:

Bu tür göz tipinde genelde gözün sadece kapak kısmına yoğunlaşılır. Gölgelendirme yukarı ve dışa doğru yapılır. Göz altına kalem veya maskara sürülmesi tercih edilmemelidir. Sadece üst kirpiklere maskara sürülmeli ve orta koyuluktaki far göz pınarından kaşa doğru kullanılmalıdır.

İri gözler:

Koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Alt kirpik dibine koyu renk bir kalem kullandığında gözler kısık gözükür ve dolayısıyla küçülür. Ama iri göz her zaman avantajlıdır. Günlük makyaj için naturel tonlarda bir far uyguladıktan sonra göz kalemini ince bir çizgi şeklinde alt kirpik dibine sürebilirsiniz. Siyah renkteki kıvırıcı özellikli maskara uygulayıp makyajı bitirebilirsiniz.

Çıkık gözler:

Göz kapağını koyu renk far ile gölgelendirerek kaşa doğru açılan bir renk oluşturun. Eyelinerı göz üstüne kalın şekilde sürün.

Küçük gözler:

Beyaz göz kalemini göz içine sürerek küçük gözleri büyük gösterebilirsiniz. Gözün dış kısımlarına koyu renk gölgelendirme yapılarak göz büyütülür. Alt ve üst kirpiğe yoğun şekilde maskara sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder