Allık Sürme Sanatı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Allık Sürme Sanatı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Allık Sürme Sanatı

Makyaj sınavlarının birçoğunu başarıyla atlattın. Peki, neden hala allığını sürdüğünde Kelly Osbourne'a benziyorsun? İşte sana makyajın en önemli "detayı" olan allık sürmenin püf noktaları...

Renk tonları 1- Şeftali: Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.

2- Pembe: Buğday tenli ve kumrallar bu tonları tercih etmeli.

Allık Sürme Sanatı
Allık Sürme Sanatı

3- Toprak: Esmerler yüz hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar.

Yüzün uzunsa

Yüzünün daha oval görünmesini sağlamak için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, iyice dağıt. Allığı sadece yanaklarınızın üzerine uygulayın. Böylece yüzünüzün uzunluğunu dengelersiniz. Ancak yüzünüzdeki makyaj keskin olmamalı. Bu yüzden allığı yumuşak hareketlerle dağıtmayı deneyin.

Dilersen üzerine bir kat transparan pudra sürerek daha yumuşak bir görüntü elde edebilirsin.

Hangi allık nasıl sürülür?

Toz allık
Toz allıklar cilde mat bir görünüm verir. Fazla pratik değildir ama gün boyu kalıcılığını sürdürür. Nasıl uygulayacağına gelince...

Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, fazlalığını hafifçe silkeledikten sonra, elmacık kemiklerine uygula.

Gölge yapmak için allığının bir ton koyusunu şakaklarının alt kısmına ince bir çizgi şeklinde sürüp iyice dağıt. Fazlalığını kağıt peçeteyle alıp, üzerine bir kat transparan pudra sür.

Gölge oyunları Allık, sadece yüzünü renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli gölgelendirmelerle yüz hatlarının daha belirgin olmasını sağlar. İşte bunun için yapman gerekenler...

Yüzün ovalse
Kalem veya stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı işaretleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafifçe dağıt.

Likit allık
Cilde bebeksi bir pembelik vermek için daha iyi bir yol olamaz! Çok yaygın olmasa da büyük cosmo-shop'larda rahatlıkla bulabileceğin likit allıklar, tıpkı oje gibi şişe ve fırçadan oluşur.

Fırçayı şişeye daldırıp, fazlalığını silkeledikten sonra yanaklarına çizgiler halinde sürüp, pamuk yardımıyla iyice dağıt

Stick allık
Fırça gerektirmeyen ve cilde ekstra parlaklık kazandıran stick allığı uygulamak çok kolay. Tek yapman gereken bulamaç gibi bir görüntüye meydan vermemek için, stick allığını önce elinin üzerine sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik bölgelere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu iş için çok uygun!

Yüzün yuvarlaksa
Yüzünü daha ince göstermek için, her iki kaşının üst kısmına, şakaklarına ve alt kısmına küçük çarpılar yapıp, yine parmaklarınla dağıt. Hatlarınızın ince ve uzun görünmesi için allığı yanaklarınızın tam üstüne uygulayın. Fırçayla 'C' harfi çiziyor gibi yapın. Allığı saç diplerinize doğru uzatmayı da ihmal etmeyin. Çenenize de hafifçe allık sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder