Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Düşük bel pantolonların, bel çevresindeki yağ dokusunu artırdığı belirtiliyor.

Son yıllarda oldukça moda olan düşük bel pantolonlar ve etekler, belinizin kalınlaşmasına hatta farklı sağlık sorunlarına neden olabilir! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Dalay, dünyada olduğu gibi kadın, erkek, genç, hatta çocuk yaşlarda bile herkesin bel çevresi kalınlığının hızla arttığının gözlendiğini söyledi.

Giyim tarzı bel çevresini kalınlaştırıyor Dalay, estetik cerrahiye başvuran hastaların önemli bölümünün yakınmasının bel çevresindeki bölgesel kalınlaşma olduğunu ifade ederek

Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

''Bu kalınlaşmada en büyük etkeni giyim tarzı oluşturuyor'' dedi. Dalay, yaklaşık 40-50 yıl öncesindeki giyim tarzını hatırlayabilenlerin, Türk filmleri ya da eski fotoğraflarda görme fırsatı bulanların, bel bölgesindeki inceliği kolayca fark edebileceklerini kaydetti.

Düşük bel eteklere de dikkat! Dalay, ''1950-1960 yıllardaki Türk kadınlarında olduğu gibi ince bele sahip olmak isteyenler giyim tarzını gözden geçirmeli. 

Çünkü, son yılların modası düşük bel pantolonlar bel çevresinde yağ dokusunu artırıyor. Bir de bu düşük bel modası öylesine abartılıyor ki özellikle kadınların pantolonları neredeyse sadece iki bacaktan ibaret gibi görünmekle kalmayıp, aynı moda eteklerde de görünüyor. Artık sadece göbek altı değil neredeyse göbeğin tamamı açıkta kalıyor'' dedi.

Bel bölgesini kavrayan giysiler giyin Dalay, modayı takip etmenin önemli olduğunu, bundan hiç kimsenin kendisini alıkoyamayacağını ifade ederek ''Ancak, en azından vücut estetiğini bozan giysilerin yanı sıra zaman zaman da olsa vücudu toparlayıcı giysiler tercih edilmeli. Bel bölgesini kavrayan tarzda giysiler tercih edilmeli ya da medikal bel korseler kullanılmalı'' diye vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder