Asma Yöntemi İle Cilt Gerdirme - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Asma Yöntemi İle Cilt Gerdirme

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Asma Yöntemi İle Cilt Gerdirme

Cildi germe ve toparlama yöntemi olarak son 1-2 senede tüm dünyada aşırı ilgi ile karşılaşan Happy Lift uygulaması, estetik cerrahide devrimsel bir yöntem olarak gözüküyor.

Uygun ellerde yapıldığında son derece basit ve risksiz bir yöntem olan Happy Lift'in temelinde cilt altına yerleştirilen iplerle o bölgeye lift yapmak, yani gerdirmek yatıyor. Yüz, boyun, göğüs ve kalçalar ise bu yöntemde en çok baş vurulan bölgeler. Yöntem ve detayları hakkında Öğretim görevlisi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı ile görüştük.

Happy Lift nasıl bir yötem? Happy Lift veya diğer adıyla asma yöntemi, deride herhangi bir yara ve kabuk izi bırakmadan, hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilen ve eskiden yapılan yüz gerdirme işlemlerinden dahi estetik cerrahlar tarafından bile daha çok ilgi gören, devrim yaratan bir yöntem.

Asma Yöntemi İle Cilt Gerdirme
Asma Yöntemi İle Cilt Gerdirme

En çok hangi yaş grubuna ve nasıl uygulanıyor? Dr. Melisa Eczacıbaşı, sarkmaları toparlayabilen ve dolayısıyla yüzde genel bir gerginlik ve canlılık yaratan bu yöntemde insan dokusuna yabancı olmayan ve uzun bir süre dayanabilen polilatit ve kaprolaktondan yapılmış ipler kullanıldığını belirtiyor. İpler, lokal anestezi uygulandıktan sonra, çok ince bir iğne ile, steril şartlarda deri altı yağ dokusuna yerleştiriliyor, bu esnada ise hasta zaten uyanıktır. Yalnız lokal anesteziden ötürü hiçbir his duymuyor. İp iğnenin diğer tarafından çıkana kadar iğne içine yerleştiriliyor, daha sonra derinin altında kalacak şekilde iğne çekilerek çıkarılıyor. Dıştan kalan ipuçları ise kesilerek deri içine gömülüyor. Bu ipler doğal asitlerden oluştuğu için ortalama 8-12 ay içinde deri altında erimeye başlıyor ve aynı bölgede ipin yerinde bağ doku oluşmaya başlıyor, bağ doku yani sert doku gelişmesi ile birlikte deride toparlama ve sertleşme meydana geliyor. İplerin uygulandığı bölgede hafif derecelerde şişlikler ve morluklar gelişebiliyor. Bunlar da ortalama 3-5 günde geçiyor. Bu yöntem kadın ya da erkek herkeste uygulanabilen bir yöntemdir.

En çok hangi bölgelerde uygulanıyor? En çok yüz ve boyun bölgesinde uygulanmakla birlikte göğüs ve kalça kaldırmak amacı ile uygulanabiliyor.

Uygulamaya karar vermeden önce en çok dikkat edilmesi gereken hususlar Yüz şekli ve anatomisine dikkat etmek gerektiğini önemle vurgulayan Dr. Melisa Eczacıbaşı, özellikle bu konuda eğitimi ve tecrübesi olan uzman hekimler tarafından uygulanmalıdır diye belirtiyor. Tedaviden önce hastanın genel tetkikleri, kan şekeri ve doku ile ilgili herhangi bir hastalığı olup olmadığı araştırılıyor, çok ileri yaştaki kişilerde ise cilt tonusu tamamen kaybolduysa iyi sonuçlar vermeyebilir.

Uygulamadan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Uygulama ortalama 1 saat gibi bir sürede gerçekleşiyor. Doğru yapıldığında herhangi bir riski olmayan bu yöntemde uygulamadan sonraki birkaç gün bölgelerde gerginlik oluşturulmaması dikkat ediliyor. Uygulamadan sonraki birkaç güne kadar boyun yastığı, 2-3 yastıkla uyumak ve omuzları yüksekte tutulmak önemlidir, cilt temizliği ve makyaj temizleme ise çok nazik ve yumuşak hareketler şeklinde olmalı. Hasta ortalama 2 hafta içersinde normal genel hayat alışkanlıklarını dönebiliyor ve ortalama 1 ay sonra ciddi egzersizleri rahatlıkla yapabiliyor.

Etki ne kadar sürüyor? Happy liftin kalıcılığı kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 2-4 sene sürüyor, uygulamadan memnun kalınmadığı takdirde ipleri çıkartmak ve yeni bir uygulama yapmak mümkün. Happy liftin gerçek sonucu ise ancak 6 ay sonra yanı ipler eriyip bağ dokusu oluşmaya başladığında görülüyor, bununla birlikte destekleyici şartlar yanı uyku, beslenme ve stresten uzak durmayı dikkat edeceksiniz.

Kısa bilgiler 1. Lokal anestezi ile gerçekleşiyor. 2. Kanama, iz, kabuklanma yok. 3. Ortalama bölge başına 1 saat sürüyor. 4. Etki ortalama 2-4 sene sürüyor. 5. Yapılan bölgelerde 1-1.5 cm lifting yapıyor. 6. Yüz daha genç ve fresh görülüyor. 7. Cilt tonusu yerinde olan kadın, erkek her yaş grubunda uygulanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder