E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nedir? E-Okul’a nasıl girilir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 10, 2017

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nedir? E-Okul’a nasıl girilir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nedir? E-Okul’a nasıl girilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi, öğrencinin ders notlarından devamsızlık bilgisine, yıl sonu başarı puanından şube not ortalamasına kadar birçok bilgiye erişim imkanı sağlayan bir sistemdir. E-Okul’a nasıl girilir? E-Okul’da hangi bilgiler yer alır?


E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nedir? E-Okul’a nasıl girilir?
E-Okul sisteminde öğretmenler öğrencilerin not girişlerini yaparlar. Veliler de öğrencileri ile ilgili güncel bilgilere ulaşarak bilgi sahibi olurlar. E-Okul’da yer alan şube not ortalaması bölümünden sınıfın genel not ortalaması görülebilir. Öğrencinin notu ile kıyaslama yapılarak genel durum hakkında bilgi edinilebilir. Bunlar dışında teşekkür takdir hesaplaması da yapılarak öğrencinin dönem sonunda hangi belgeyi alacağı öğrenilebilir. 

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ! 
Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nedir? E-Okul’a nasıl girilir?
E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nedir? E-Okul’a nasıl girilir?

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?
E-Okul sistemine giriş, internet sitesinden yapılır. Sisteme giriş için, E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak iki farklı seçenek yer alır. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile öğretmenler okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparlar. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden ise öğrenciler ve veliler giriş yaparak birçok bilgiye ulaşabilirler. e- internet sitesi dışında sisteme giriş için E-Okul mobil uygulaması da kullanılabilir.

E-OKUL’DA YER ALAN BİLGİLER NELERDİR?
E-Okul sisteminde öğrencilerin haftalık ders programları, nakil durumu, devamsızlık bilgisi, şube yazılı ortalamaları ve sınav tarihleri bulunur. Bu bilgiler öğretmenler tarafından da görülebilir. Öğretmenler sisteme not girişi de gerçekleştirir. E-Okul ana sayfasında öğrencinin okulu ile ilgili çeşitli duyurular da yapılabilir. Dönem sonunda öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplaması da E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplama işleminin yapılabilmesi için öğrenciye ait tüm notlar öğretmenler tarafından sisteme girilmiş olmalıdır. Tüm notlar öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra öğrencinin yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alıp alamayacağını belirler. 

Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 70,00 - 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında ise takdir belgesi verilir. Üç yıl ard arda takdir belgesi almış olan öğrenciler de başarılarından dolayı üstün başarı belgesi almaya hak kazanırlar. 

MEB 2017- 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ
18 Eylül’de başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi, 19 Ocak 2018 Cuma günü son bulacak. 

Yarı yıl tatili 22 Ocak 2018’de başlayacak ve 2 Şubat’ta sona erecek. İkinci kanaat dönemi de 5 Şubat - 8 Haziran tarihleri arasını kapsayacak.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Girilir? | E-okul’a nasıl girilir?
E-Okul veli bilgilendirme sisteminden öğrencilerin devamsızlıklarına, notlarına kolaylıkla bakabilirsiniz. Özellikle sınav zamanların da tüm öğrencilerin ve velilerin gözü E-okulda olmaktadır. E-okuldan haftalık ders programı, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarını kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemine haberimizden girebilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir? Sorusunun cevabını turkiyegazetesi.com.tr öğrenebilirsiniz.Velililer çocuklarının okuldaki durumunu en güncel hali ile E-okuldan takip edebilir. Peki E-okul’a nasıl girilir? İşte E-Okul Veli bilgilendirme sistemi

Eğitim ve öğretim yılı başladı. E-Okul çok sık ziyaret edilir hale geldi.Öğrenciye dair tüm bilgilere ulaşmanın en kolay yolu E-okul veli bilgilendirme sistemidir. Öğrenciler ve veliler öğretmenlerin sisteme yüklediği notları hemen görüntüleyebilir. Haftalık ders programı, şube not ortalaması gibi bilgilere de ulaşabilir. Çalışkan öğrencilerin büyük bir merakla beklediği takdir teşekkür için de hesaplama yapabilir.Peki E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir? Haberimizden kolaylık giriş yapabilirsiniz. İşte E-okul nasıl girilir? Sorusunun cevabı…

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN
E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER YER ALIR?
E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 - 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 - 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır. 

MEB 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ
2017-2018 eğitim öğretim yılı 18 Eylül itibariyle başladı. Birinci kanaat dönemi, 19 Ocak 2018 Cuma günü sona erecek.  Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci kanaat dönemi 5 Şubat 2018 Pazartesi günü ve 8 Haziran’da da son ders zili çalacak. 

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
E-Okul girişi; e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcıların giriş için; E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve Veli Bilgilendirme Sistemi olarak iki seçeneği bulunur. Veli Bilgilendirme sisteminden öğrenciler ve veliler giriş yapabilir. Giriş, T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası ile gerçekleştirilir. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ise öğretmenler tarafından giriş için kullanılır. Öğretmenler de okul tarafından kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adıyla giriş işlemi yapabilirler. İsteyen kullanıcılar, E-Okul için mobil uygulamayı da kullanabilirler. 

MOBİL E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?
Mobil e-okul sistemi ile veliler öğrencilerinin okul durumu telefonlarına gelecek SMS aracılığıyla öğrenebilmektedir.Mobil e-okul bilgi servisini kullanmak için sisteme üye olmak yeterlidir. Veliler öğrenci bilgilerini mobil ortamdan kısa mesaj servisi SMS ile otomatik olarak alabilmektedir. Bunun için yapılması gereken sisteme üye olmaktır.Servise üye olmak için öğrenci T.C. Kimlik Numarası'nı cep telefonundan kısa mesajla 8383 numarasına göndermek yeterli olmaktadır. Servise üye olan veya üye olmayan tüm kullanıcıların yaptığı her bir sorgulama için belli bir ücretlendirme yapılmaktadır ve bu ücretlendirme minimum seviyededir.

E-OKUL İLE TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA
E-Okul ile öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işlemi yapılabilir. Dönem sonu yaklaştıkça öğrenciler hangi belgeyi alacağını merak eder. Takdir-teşekkür hesaplaması için, öğrencinin yıl sonu başarı puanı gereklidir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından sisteme yüklenmesi sonucunda oluşur. Yıl sonu başarı puanı;

- 70,00 - 84,99 puan aralığında olan öğrenciler teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 puan aralığında olan öğrenciler de takdir belgesi almaya hak kazanır. 

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017-2018 eğitim ve öğretim takvimine göre; 18 Eylül’de başlayan birinci dönem 22 Ocak’ta son bulacak. Yarı yıl tatili, 22 Ocak ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Yarı yıl sonrasında ikinci dönem, 5 Şubat’ta başlayacak ve 8 Haziran’da da son ders zili çalarak yaz tatili başlayacak. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.

-OKUL SİSTEMİ HANGİ AMAÇLA KULLANILMAKTADIR?
Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, ana okulları, özel eğitim kurumları, orta öğretim kurumları e -okul sisteminde işlem yapmaktadır.

E-okul sistemi üzerinden öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e -karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na erişilebilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Etiketler : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Girilir?,E-okul’a nasıl girilir?,e-okul nedir,e- okul bilgilendirme sisteminde neler vardır,

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir ve öğrenci girişi nasıl yapılır?
2017-2018 eğitim ve öğretim sezonunun ilk yarısının sona ermesine sayılı günler kaldı. Öğrenciler son sınavlarını olurken notlarına ise e okul öğrenci girişi yaparak ulaşabiliyorlar. Peki E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine öğrenci girişi nasıl yapılır?

E-Okul öğrenci girişi yapmak için e-okul.meb.gov.tr girilir. Bu ekranın sağ tarafında bulunan bilgiler (TC Kimlik numarası, okul numarası) doldurulur. ''Giriş'' butonuna tıklayarak giriş işlemini gerçekleştrebilirsiniz. E Okul öğrenci girişi yaparak sınav notları, sözlü notları, haftalık ders programı vs... birçok bilgiye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİNİN VELİLERE SAĞLADIĞI YARARLAR NELERDİR?
Öğrencinin devam ve devamsızlık durumunu kontrol edebilecek,
Öğrencinin sınavlarından aldığı notlara bakabilecek,
Öğrencinin yılsonu notlarını öğrenebilecek,
Haftalık ders programını öğrenebilecek,
Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek.
Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,
Testler çözebilecek,
Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,
Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,
Hastalık ders programını kontrol edebilir,
Meslek Lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,
Seçmeli derslerini seçebilir,
Sınav tarihlerini öğrenebilir,
Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

EBA E-kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? 2017-2018 EBA ekurs başvuru tarihleri ve öğrenci girişi ekranı EBA E-Kurs öğrenci başvuruları nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) e-Kurs sistemi üzerinden ders desteği alacak öğrenciler başvurularını kolayca yapabiliyor. EBA destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) başvuruları hakkındaki açıklamaları ve öğrenci giriş sayfasını haberimizden görebilirsiniz.

​EBA E-kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? 2017-2018 EBA destekleme kursları (DYK) başvuru tarihleri ve öğrenci girişi EBA E-Kurs öğrenci başvuruları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) başvuruları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) E-Kurs sistemi üzerinden yapılıyor. Ekurs başvurusu yapacak öğrenciler sisteme giriş yaparak başvurularını kolayca tamamlayabilirler. DYK takvimine göre, EBA E-kurs 1. dönem öğrenci başvuruları 24 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Ekurs başvuru tarihlerini ve ayrıntılı açıklamaları sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

EBA E-KURS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?
Öğrenci başvuruları 1. dönem için 18-24 Eylül 2017 tarihlerinde, 2. dönem için 7-18 Şubat 2018 tarihlerinde, Yaz dönemi için 18-24 Haziran 2018 tarihlerinde alınacak.

1. Dönem Kursları 2 Ekim 2017 tarihinde, 2. Dönem Kursları 3 Mart 2018 tarihinde, Yaz Dönemi Kursları 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.

KİMLER EBA KURSLARINA BAŞVURABİLİR?
Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

EBA E-KURS ÖĞRENCİ GİRİŞ VE BAŞVURU EKRANI
ÖĞRETMEN BAŞVURULARI
4.1. Kurslarda görev almak isteyen kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.

4.2. Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

4.3. Öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

4.4. DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

4.5. Başvurular, veya internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.

5. KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI
5.1. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

5.2. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

5.3. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapar.

5.4. Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifrelerini alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih ederek kurs başvurusunda bulunur.

5.5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

5.6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

5.7. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

6. KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ
6.1. Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.

6.2. İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir. Görevlendirme işlemi yapılmadan önce başvuran öğretmenlerin gerekli belgeleri alınarak değerlendirilir. Başvuru esnasında sisteme girdiği bilgileri belgelendiremeyen ücretli öğretmenlere görev verilmez.

6.3. Kurs merkezleri, görev veremedikleri veya görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesi için ekurs modülü üzerinden “ders tamamlama” butonunu işaretleyerek diğer tercihlerinde görev alması sağlanır. Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.

6.4. Ücretli öğretmenlerin hangi okul/kurumlardaki derslerde görev alacakları, kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda girebilecekleri azami ders saati sınırlılığında il/ilçe komisyonu tarafından belirlenir.

7. KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI
7.1. Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin ders ve öğretmen tercihleri ile bir önceki yıla ait AYBP, kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.

7.2. Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

7.3. Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10’a ulaşamaması durumunda, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile beş öğrenciden az olmamak kaydıyla sınıf oluşturulabilir.

7.4. Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim (görme, işitme, ortopedik ve hafif düzey zihinsel engelliler) ortaokulu ve mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim (işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerine kayıtlı öğrenciler, özel eğitim mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim (işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerinden mezun kursiyerler için açılacak kurslara katılacak öğrenci/kursiyer sayısı, aynı sınıf seviyesindeki özel eğitim okul/kurumlarındaki azami sınıf mevcudu sayısının (10 öğrenci/kursiyer) yarısından az, azami sınıf mevcudu sayısından fazla olamaz.

7.5. Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda, okul/kurum müdürünün teklifi ile komisyon tarafından kurs sınıfı başka bir sınıfla birleştirilir veya kapatılır. Bu işlemler aynı hafta içerisinde e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır. Ayrıca il/ilçe komisyonu tarafından kapatılan kursta görevli öğretmenlerin ek ders ücreti ve puan işlemleri ile ilgili düzenlemeler takip edilir.

8. KURS DÖNEMLERİ
8.1. DYK’lar; 1. dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılır.

8.2. 1.dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kurslarının başlangıç ve bitiş tarihleri iş takviminde belirtildiği şekilde uygulanır. Yaz dönemi kursları, iş takviminde belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından bir başlangıç ve bir bitiş tarihi belirlenerek açılabilir.

9. SORUMLULUK
9.1. Yönerge hükümleri çerçevesinde kurslarda görev alan her kademedeki personel, görevlerini zamanında ve etkin olarak yerine getirmekle yükümlüdür.

10. DENETİM
10.1. Kursların denetiminden il/ilçe millî eğitim müdürlükleri sorumludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder