8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 07, 2017

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 59 4. Ünite Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar Cumhuriyet Şehidi Etkinlik Metni Soruları ve Cevapları
Cumhuriyet Şehidi olarak nitelendirilen öğretmen Asteğmen Kubilay’ı bu etkinlik de öğrenirken aynı zamanda Menemen olayı ile de ilişkilendirerek kavramış olacaksınız.

CUMHURİYET ŞEHİDİ

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 59 Cevabı

“Büyük ordunun genç subayı ve Cumhuriyet’in ülkücü öğretmenler topluluğunun değerli üyesi Kubilay’ın temiz kanı ile Cumhuriyet yaşama yeteneğini tazelemiş ve güçlendirmiş olacaktır.”
Mustafa Kemal Atatürk (Yükseköğretim Kurulu, 2010: 284)

İzmir’in Menemen ilçesinde çıkan ayaklanmayı ve bu ayaklanma sonucu Asteğmen Kubilay’ın şehit edilmesi olayını araştırınız. Ayaklanmanın nedenlerini ve sonuçlarını çağdaş Cumhuriyet ve laik toplum düzeni açısından değerlendirerek aşağıdaki bölüme yazınız.

Cevap: Tarih sahnesinde görülen bir çok ayaklanma gibi Menemen ayaklanması da yapılan inkılaplara ve yeniliklere karşı çıkmak amacı ile yapılmış olan bir ayaklanmadır. İzmir’in Menemen ilçesinde çıktığı için adı “Menemen ayaklanması” olarak tarihe geçmiştir.

Çok partili hayata geçiş döneminde Serbest Cumhuriyet Fırkasının kapatılması ile Cumhuriyet yönetimini reddeden bir kesim Menemen ayaklanmasını çıkartmıştır. Bu ayaklanmayı bastırmak için giden öğretmen Asteğmen Kubilay şehit düşmüştür. Bu ayaklanma sonucunda ülkenin henüz çok partili bir siyasal hayata hazır olmadığı anlaşılırken aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yenilikler yaparken daha dikkatli olmaları gerektiğini anlamışlardır aksi takdirde ise ülke içinde ciddi karışıklıklar meydana geleceğini görmüşlerdir. Dolayısıyla da Menemen ayaklanmasını çıkaranlar için çağdaş cumhuriyet rejimini istemeyen bağnaz kişiler olduğunu söylemek mümkündür. Bu süreç yavaşlamış olsa da uzun bir süre sonra tüm bu ayaklanmalara rağmen çok partili hayata geçiş zor da olsa sağlanmıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59
8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 59

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder