8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 07, 2017

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 54 4. Ünite Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar Toplum ve Siyaset Çağdaşlaşıyor Etkinlik Soruları ve Cevapları
Bu etkinlik içinde çağdaş toplum için atılan adımlardan birisi olan halifeliğin kaldırılmasının nedenlerini ve Tür devleti için etkileri konusunu kavramış olacaksınız.

TOPLUM VE SİYASET ÇAĞDAŞLAŞIYOR

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 54 Cevabı

“Demokrasinin dinsel baskıcılıkla engellenmesini, dinin de birtakım çıkarlar amacıyla kullanılıp zarar görmesini önlemenin yolu, laik devlet ve toplum düzenini gerçekleştirmektir.

Saltanat kaldırılırken halifelik kurumu saklı tutulmuştu. Cumhuriyet karşıtları, halifelik makamını siyasal yetkilerle donatarak eskiye dönüşü hedefliyorlardı. Ulusal egemenlik ilkesi din kullanılarak boğulmak isteniyordu.

Oysa halifelik makamının ne dinî ne de siyasi bakımdan bir önemi kalmıştı. Tarihî bir hatıra olmaktan öte bir anlamı kalmayan halifeliğin çağdaş ve laik bir düzene kavuşmak adına yapılacak inkılapların önünde engel olmaması gerekiyordu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini tehlikeye atmamak için halifelik 3 Mart 1924 tarihinde kaldırıldı.”

Yukarıdaki parçayı dikkatlice okuyunuz. Okuduklarınız doğrultusunda aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

Halifeliğin Kaldırılma Gerekçeleri

Cevap: 

Halifeliğe çok büyük bir bütçenin ayrılması ve ülke ekonomisinin halifeliğe ayırdığı bütçeden dolayı zorlanması,

Yapılacak olan inkılapların önünde halifeliğin büyük bir engel olması,

Halife Abdülmecit’in hükümet uyarılarının dışına çıkarak kendi başına hareket etmesi,

Türkiye Cumhuriyeti milli egemenlik sistemi üzerine kurulduğu halde halifeliğin Türk devletinin sistemine uymaması gibi nedenlerden dolayı halifelik 3 Mart 1924 tarihinde kaldırılmıştır.

Toplum ve Devlet Hayatında Yaşanan Değişim
Cevap: Halifeliğin kaldırılması ile birlikte toplum ve devlet hayatında büyük değişimler yaşanmıştır. Öncelikle devletin önünde inkılaplar için büyük engel olan halifelik sorunu ortadan kalkmıştır ve böylece inkılaplar yapılmaya başlanmıştır. Halifeliğe ayrılan bütçe devletin bütçesine kalmıştır ve devlet ekonomisi kalkınmaya başlamıştır. Bununla birlikte halife devlet talimatlarının dışına çıktığından dolayı meydana gelen yönetimde ikilik de halifeliğin kaldırılması ile ortadan kalkmıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54
8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 54

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder