11. Sınıf Seçmeli Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 169 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 16, 2017

11. Sınıf Seçmeli Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 169

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

11. Sınıf Seçmeli Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 169

11. Sınıf Seçmeli Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 11. Sınıf Seçmeli Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları  Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

5.ÜNİTE
a- Hazırlık Çalışmaları soru ve cevapları İçin Buraya TIKLA  sayfa 169
SORU: Eğitim nedir? Bir toplumun eğitim anlayışını etkileyen faktörler neler olabilir?
CEVAP: Eğitim: Bireylere hayatta gerekli olacak bilgi ve becerileri kazandırma sürecidir. Ülkemizde Eğitim deyince daha çok okullar gelmektedir.
Bir toplumun eğitim anlayışını etkileyen faktörler çok değişiktir. Toplumdan topluma değişir. Eğitime bakış açısı ve verilen önem, ekonomik yapı, yaşam şekli , gelenek ve görenekler ile din yapıdır.
SORU: Bir devletin varlığını sürdürmesinde eğitimin önemini belirtiniz.
CEVAP:Eğitim sayesinde kaliteli nesiller yetişir ve kaliteli insan demek kaliteli devlet demektir. İnsanınız ne kadar eğitimli ve donanımlı olursa devlete olan bağlılığı da o kadar artar.
SORU: Ilk Türk devletlerine ait destanlardan yararlanarak destanlardaki eğitici unsurları araştırınız.
CEVAP:Bu konu hakkında Edebiyat öğretmenlerine danışılabilir. Böylelikle Branşlar arası koordineli çalışma esasları gerçkeleştirilmiş olur.
SORU: Islamiyet’in eğitim ve bilime verdiği önemi araştırınız.
CEVAP:bu konu aslında bir kaç cümleyle geçiştirilmeyecek kadar önemli bir konudur. Ama madem konu açıldı bizde derslerle alakalı cevaplandırma yaparız. Hz. Peygamberin Bedr savaşında Müslümanlara okuma yazma öğreten müşriklerin serbest kalmasını sağlaması bunun en güzel örneklerindendir. ZAten İslamın ilk Emri de OKU'dur
SORU: Ilk Türk-Islam devletlerinde fen bilimleri alanında yapılan çalışmalar hakkında araştırma yapınız.
SORU: Medrese, külliye, muid, müderris, suhte, danişmend, rüştiye, idadi, darülfünun kelimelerinin anlamlarını araştırarak  günümüzdeki karşılıklarını bulunuz.
CEVAP:Medrese: Üniversite
Külliye: Kampüs
Muid: Asistan
Müderris: Doçent, profesör
Suhte: Yüksekokul öğrencisi
Danişmend: Üniversite öğrencisi
Rüştiye: Ortaokul
İdadi: Lise
Darülfünun: Üniversite
 SORU: Osmanlılarda örgün ve yaygın eğitim kurumlarının hangileri olduğunu araştırınız.
CEVAP:Örgün Eğitim Kurumları:  Sıbyan mektebi, medrese, enderun
Yaygun eğitim kurumları:Camiler, esnaf kuruluşları, tekke, zaviye, dergah
SORU: XIX. yüzyılda Osmanlı topraklarında açılan yabancı okulların çalışmaları hakkında bilgi edininiz.
CEVAP:Bu dönemde Osmanlı devletinde son derece yoğun şekilde yabancı okullar açılmıştır. Bu okulların amaçları tabiki de osmanlıya hizmet etmek değildi. Amaçları daha çok kendi Ükeleri ve mensup oldukları ırkların menfaatine çalışmalar yapmaktı. Misyonerlik faaliyetleri yapıyorşar ve ayrıca yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunuyorlardı.
SORU: Osmanlıdan günümüze kadar varlığını sürdüren okullar hangileridir? Araştırınız.
CEVAP:Kara ve deniz harp okulları, galatasaray lisesi
SORU: Cumhuriyetin ilk yıllarında eğitim alanında hangi çalışmalar yapılmıştır?
CEVAP:3 Mart 1924 yılında Tevhid-i Tedrisat Kanunu çıkarıldı.  1 Kasım 1928’de “Türk Harfleri Hakkında Kanun” çıkarıldı. “Millet Mektepleri”  açılarak okuma yazma seferberliği başlatıl


11. Sınıf Seçmeli Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 11. Sınıf Seçmeli Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Seçmeli Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Seçmeli Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

11. Sınıf Seçmeli Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Seçmeli Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.

11. Sınıf Seçmeli Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları
Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder