Mavi Yumurta Yumurtlayan Tavuk Fiyatları Ne Kadardır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 04, 2017

Mavi Yumurta Yumurtlayan Tavuk Fiyatları Ne Kadardır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mavi Yumurta Yumurtlayan Tavuk Fiyatları Ne Kadardır?

Mavi Yumurtlayan Tavuk Cinsi Ameraucana ve Özellikleri
Mavi Yumurtlayan Tavuk Ameraucana Fiyatları
Mavi yumurtlayan tavuk ameraucana Fiyatları ile ilgili olarak mavi yumurtlayan ”Ameraucana” cinsi tavukların az bulunması sebebiyle ve son dönemde çıkan haberler neticesinde fiyatları oldukça yükselmiştir.

Geçtiğimiz yıllarda bu cins tavukların fiyatı tavuk başına 150 TL ile 200 TL arasında değişiyordu. Günümüzde ise mavi yumurtlayan tavuk fiyatları tavuk başına 500 TL ile 2.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Yıllık yumurta üretimleri ortalama 120-180 adettir.

Mavi Yumurta Fiyatları Ne Kadardır?

Mavi Yumurta Yumurtlayan Tavuk Fiyatları Ne Kadardır?
Mavi Yumurta Yumurtlayan Tavuk Fiyatları Ne Kadardır?

Mavi yumurtaların fiyatı adet başına 15 TL ile 20 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Özellikle profesyonel kuluçka makinesi ile bu yumurtalara sahip olmak büyük önem arz ediyor.

Mavi Yumurtanın Faydaları Nedir?
Mavi yumurtaların besin, kalori ve protein açısından bildiğimiz toplu yumurta çiftlikleri yumurtalarına göre oldukça zengin olduğu biinmektedir. Rengi itibariyle bu yumurtaların oldukça ilgi gördüğü ve merak uyandırdığı bilinmektedir.

Mavi – Yeşil yumurtlayan tavuk fiyatı: 500 TL – 2.000 TL

Mavi – Yeşil yumurta fiyatı: 10 TL – 20 TL

Bir adet mavi yumurtlayan tavuğun yıllık üretimi: 150 adet

Bir adet tavuktan elde edilebilecek maksimum gelir: 3.000 TL

Buna göre ortalama bir şekilde maliyetlere ve gelirlere bakarak kararınızı verebilirsiniz. Daha ayrıntılı sorularınız olursa yorum kısmından sorularınızı bekliyor olacağım. Bu arada diğer bir yazımız olan tavuk çiftliği kurma maliyeti adlı yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bunun dışındaki aşağıdaki Sussex ve Brahma cinsi tavukları hakkında yazdığımız yazıları da okumanızın yararınıza olacağınızı düşünüyorum.

Ameraucana cinsi tavuk Bursa'da bulunan bir çiftlikte mavi yumurtalarıyla ilgi görüyor. Mavi, yeşil ve turkuaz renklere yakın bu yumurtalar, astım hastaları için bugünlerde bulunmaz hint kumaşı... Bursa Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Birliği Derneği Ömer Çakal tarafından yapılan açıklamaya göre Amerikan ırkının bir melez tavuğu olarak belirtilen Ameraucana cinsi tavukların yumurtaları mavi, yeşil, kahverengi renklerinde oluyor. Bu yumurtaları ilk defa görenler kimyasal bir katkı yahut boyama işlemi olduğunu düşünse de tavuğun yumurtasının bu şekilde oluştuğunu öğrenince bu renkli yumurtalardan satın alıyorlar. 

Yumurtaların Türkiye'deki piyasası ortalama 5-10 lira arasındadır. Seri üretim yapan bir çiftlik olmamasından dolayı satış kanalı pek kuvvetli değildir. Satın almak istersen, bu tavuklara sahip çiftliklere kadar gitmeniz gerekebilir. Anavatanı Amerika ve Hindistan olarak bilinen araucana tavuklarının deniz mavisinde koyu yeşile kadar farklı skalalarda renkleri var.Amerika'da birçok farklı tavuk türünün birleşimi ile ortaya çıkan melez bir cins olan araucana tavuklarının kuyrukları yok, ayakları yeşil ve paçalı. Diğer tavuklara oranla etleri yağsız diyebiliriz. Tavuk eti diye tabir edilen beyaz et sadece göğüslerinde var. Vücutlarının geri kalan kısmındaki et yağsız ve sert.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder