Lavender Araucana Mavi Yeşil Yumurta Tavukları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 04, 2017

Lavender Araucana Mavi Yeşil Yumurta Tavukları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Lavender Araucana Mavi Yeşil Yumurta Tavukları

Lavender Araucana mavi yeşil yumurta tavukları Amerika kıtasının yerli tavuk ırklarından olup, tüy renklerinin lavantaya benzemesi ama daha çok gri olması nedeniyle denir.


Araucana tavukları içerisinde bu renk Lavender araucana tavukları ilk kez Şili’de görülmüştür.

Lavender Araucana tavukları Güney Amerika’nın yerli tavuklarındandır. Lavender araucana mavi yumurta tavukları, yumurta rengi olarak mavi yeşil yumurta üretirler.

Asıl kökenleri Güneydoğu Asya olan Lavender Araucana tavukları eski çağlarda bir şekilde insanlar ile birlikte göç ettikleri noktalara taşınmıştır.

Lavender Araucana Mavi Yeşil Yumurta Tavukları
Lavender Araucana Mavi Yeşil Yumurta Tavukları

Araucana tavukları hem eti hemde yumurtası için beslenmektedir. Yumurta verimleri 150-240 adet yıllık olarak değişmekte olup, büyüklükleri orta boy yumurta civarıdır. Araucana tavuklarını özel kılan en büyük özelliği mavi yeşil yumurta yapmasıdır.

Yumurta kabuğunun renginin mavi yeşil benzeri olması nedeniyle bu yumurta tavuklarının yumurtaları mavi yeşil yumurta olarak piyasada satılmaktadır. 

Besin değerlerinin yüksek olduğu ve kolesterol seviyesinin düşük olması ayrıca çocuklar tarafından rengi nedeniyle dikkat çeken mavi yeşil yumurta oldukça fazla talep görmektedir.

Bu tavuklar mavi yumurta yumurtluyor » « Neden Mavi Yeşil Yumurta?

Lavender AraucanaLavender Araucana fiyatlarıLavender Araucana mavi yumurtaLavender Araucana nereden alınırLavender Araucana satın almavi yeşil yumurtamavi yumurta tavuğumavi yumurta tavuğu satın almavi yumurtacı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder