DD Krem Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 25, 2017

DD Krem Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

DD Krem Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Eskiden kadınlar yüzlerindeki lekeleri kapatmak için sadece fondöten kullanırdı. Son yıllarda fondötenin popülerliğini ekarte eden farklı ürünler çıkmaya başladı. Bunlar arasında yer alan BB ve CC kremleri daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise ikisinin karışımı şeklinde olan DD krem hakkında bilgi edineceksiniz. DD krem nasıl kullanılır, ne işe yarar, yan etkileri var mıdır gibi soruların yanıtlarını bulacaksınız.

Cilt bakım ve makyaj ürünlerini kullanan hemen herkes, son dönemde ortaya çıkan BB, CC ve DD kremler hakkında bilgi sahibidir. Kozmetik sektöründe hemen her gün yeni bir ürün çıkması, ürünlerden hangisinin ne işe yaradığı konusunda ciddi kafa karışıklığına sebep olmuştur. Ancak kozmetik ürünlerin geçmişine bakıldığında DD kremlerin en mucizevi ürünlerden bir tanesi olduğu kabul edilebilir. Oldukça güçlü ürünler olan DD kremler birçok cilt şikayetinin giderilmesi konusunda yardımcıdır.

Son dönemin en çok tercih edilen ürünlerinden olmayı başaran DD kremler, mutlaka cilt tipine uygun olarak seçilmeli ve kremin uygulamasının doğru yapılması gerekmektedir. DD krem üretimi yapan çok sayıda kozmetik marsı vardır. Bu nedenle DD krem tercihi yapılırken birkaç noktaya dikkat etmek gerekir.

DD Krem Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?
DD Krem Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

İçeriğinde zararlı maddeler bulunduran DD kremlerden uzak durmalısınız. Bu nedenle alacağınız ürünün içeriğini mutlaka incelemelisiniz. Ayrıca son kullanma tarihi geçmiş DD kremleri kullanmaya devam etmeniz, içeriğindeki vadesi dolmuş ve zararlı hale gelmiş maddelerin cildinize zarar vermesine neden olabilir. Şimdi dilerseniz DD krem nasıl kullanılır, ne işe yarar, kullanırken nelere dikkat edilmelidir gibi sorulara açıklık getirelim.

Navigasyon 

1. DD Krem Nedir?

2. DD Krem Nasıl Kullanılır?

3. DD Krem Ne İşe Yarar?

4. DD Krem Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

5. DD Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

6. DD Kremin CC ve BB Kremlerden Farkı Nedir?

7. Okur Yorumları

DD Krem Nedir?
DD kremi Daily Defense veya Dynamic Do-All kelimlerinin kısaltılmış biçimidir. Dilimize günlük koruma ya da devamlı bakım şeklinde çevrilen DD kremler cildin ihtiyacı duyduğu her şeyi karşılamak amacıyla tasarlanmıştır. DD krem, BB ve CC kremlerin tüm güçlerini kendisinde toplamıştır ama özellikle de yaşlanma karşıtı olarak geliştirilmişlerdir.

DD Krem Nasıl Kullanılır?
DD kremleri uygularken parmakların kullanılması en doğrusudur. Bu yöntemi tercih etmiyorsanız makyaj süngerleri veya fırçalardan da yararlanabilirsiniz. Uygulamayı yaparken yüzün merkez noktasından başlarsanız DD krem tüm yüze eşit miktarda dağıtılacaktır. Bunun için burun üzerine ve çevresine yeterli miktarda DD krem yerleştirin. Ardından parmaklarınızla masaj yaparak içten dışa doğru DD kremi yayın. DD kremleri yüzde, boyun bölgesinde, kollarda ve bacaklarda güvenle kullanabilirsiniz. DD kremlerin en iyisini bulmak için markadan çok ürün içeriğine odaklanmak gerekir. DD krem, etkisini en iyi şekilde gösterirken aynı zamanda güneş ışınlarından koruma faktörü içeren, kapatıcı özelliği yoğun olan, kolay emilebilen, cilt tonunu düzenleyen bir yapıya sahip olmalıdır.

DD Krem Ne İşe Yarar?
DD kremler cilt tonunun eşitlenmesi ve cilt üzerindeki kusurların giderilmesi konusunda başarılıdır. DD kremlerin yoğun ve orta kapatıcılık özellikleri vardır. Son derece hafif olan bu kremler, buna rağmen ciddi bir kapatma sağlamaktadır. Etkili olması ve çoğu kişi tarafından tercih edilmesi nedeniyle hemen her marka DD kremleri bünyesine katmıştır.

DD kremlerin fondöten işlevlerini yerine getirirken cildi iyileştirmek ve korumak gibi görevleri vardır. Bu görevleri yerine getirirken cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma altına alacaktır. DD krem, sivilcelerin kontrol altına alınması ve yaşlanmanın geciktirilmesi konusunda da başarılıdır. Tüm bunları yaparken ayrıca cildin günlük nem ihtiyacını da giderdiği için başka bir ürüne ihtiyaç kalmamaktadır.

DD Krem Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
DD krem seçerken tıpkı fondöten seçerken olduğu gibi cilt yapınızı göz önünde bulundurmalısınız. Cilt tonu, cildin kuru, yağlı ya da karma olması temel belirleyiciler olmalıdır. Bunun dışında DD kremden neler beklediğinize göre farklı ürün alternatiflerine bakabilirsiniz. Bazı DD kremler yoğun nemlendirme vaat ederken bazıları güneşten koruma, bazıları yaşlanma karşıtı bakım vaat etmektedir. DD kremlerde bu özelliklerin hepsini bir arada bulabilmeniz de mümkündür ama yaşlanma karşıtı bakıma henüz ihtiyacı olmayanların bu özellikte bir DD krem kullanmaması önerilir. Cilt tipinize uygun olarak seçtiğiniz DD kremi kullanırken, cildinizin temiz olması en önemli şarttır.

DD Kremin Yan Etkileri Nelerdir?
DD kremler yapıları gereği doğal maddeler yanında bazı kimyasalları da içermek zorundadır. Ancak bir DD kremde dikkat etmeniz gereken insan sağlığı için gerçekten zararlı olan kimyasal maddeleri içermiyor olmasıdır. DD krem; alkol, paraben, silikon içeriyorsa tercih edilmemelidir. Parfüm içerikli olanların bu maddeleri içeren DD kremlere oranla daha sağlıklı olduğu kabul edilebilir ama yine de parfüm içerikli DD kremlerden de mümkünse uzak durmalısınız. DD kremin bunlar dışında belirlenmiş, ciddi yan etkileri bulunmamaktadır.

DD Kremin CC ve BB Kremlerden Farkı Nedir?
BB ve CC kremler arasında çok ciddi farklar yoktur. CC kremler daha çok cilt rengini düzenlemek için çalışırken; BB kremler cilt için faydalı bir takım maddelerle oldukça hafif bir fondötene benzemektedir. BB ya da CC krem kullandığınızda aradaki farkı anlayamamanız çok normal bir durumdur. DD kremler için BB ve CC kremlerin karışımı olduğu söylenebilir. DD kremler, diğerlerinden farklı olarak vücudun çeşitli bölgeleri için ayrı ayrı üretilmektedir. Yoğun vitamin ve nemlendirme özelliği içerdiklerinden cildi yaşlanma ve dış etkenlere karşı koruma görevini de üstlenmektedir. Bu özellikleri BB ve CC kremde bulamayacağınız için iki ayrı ürün tercih etmek yerine doğrudan DD kreme yönelmek en doğrusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder