Cinsel Uyarılma Bozukluğu - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Cinsel Uyarılma Bozukluğu

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Cinsel Uyarılma Bozukluğu

Haz almanın önündeki en büyük engel cinsel uyarılma bozukluğu
Cinsel ilişkiye girileceğini hissettiğinde vücutta bir hareketlenme yaşanıyor.Tepeden tırnağa yaşanan bu başkalaşım hazzın doruklarına ulaşmada en büyük yardımcı oluyor.

Cinsel uyarılma bozukluğunun görülmesi halindeyse yaşanan hazdan çok bir görev hatta acı verici bir deneyim halini alıyor.

BİR ÇOK KADIN CİNSEL UYARILMA BOZUKLUĞU SORUNUNU FARK ETSE DE EŞİYLE BU KONUYU KONUŞUP, ÇÖZÜM BULMA KONUSUNDA OLDUKÇA ZORLANIYOR.

Cinsel Uyarılma Bozukluğu
Cinsel Uyarılma Bozukluğu

Cinsellik insan yaşamının hava gibi, su gibi doğal ihtiyaçlarından biri ! Çift ilişkilerinin ise vazgeçilmez öğesi. Ancak fizyolojik ve psikolojik bazı sorunları, kişilerin cinselliği olması gerektiği gibi yaşamasını imkansız kılıyor.

Günümüzde cinsel işlev bozukluğuna yol açan birçok hastalığın varlığı biliniyor. Bu rahatsızlıkların temelinde hormonal problemler, kullanılan ilaçlar gibi birçok etken rol alabiliyor. Öte yandan yanlış öğretiler, toplumsal baskı ve taciz, tecavüz gibi geçmiş travmalarda bu sorunlara yol açabiliyor. Bunlardan biri de Cinsel uyarılma bozuklığu.. Toplumda çok fazla bilinmediği için diğer cinsel işlev bozukluklarından ayırt edilmeyen bu sorun çok sayıda kişide görülüyor. Tedavisinde medikal ve terapi yöntemlerinin kullanıldığı cinsel uyarılma bozukluğu hakkındaki sorularımızın yanıtlarını Psikiyatri Uzmanı, Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney’den Öğrendik.

cinsel uyarılma bozukluğu 2

Cinsel Uyarılma Bozukluğu Nedir ?
Sürekli yada tekrarlayıcı biçimde, Cinsel uyarılmanın olmaması ya da uyarılmanın cinsel birleşme bitinceye kadar sürdürülmemesi “Cinsel Uyarılma Bozukluğu” olarak adlandırılıyor. Bu durum cinsellikle ilgili sıkıntı yaşanmasına yol açıyor. Çünkü beden cinsel ilişkiye seksüel uyarılmayla hazırlanıyor. Cinsel isteğin ortaya çıkmasıyla birlikte vücutta çeşitli değişiklikler oluyor. Uyarılma sırasında erotik duygular yoğunlaşıp, Vajinada cinsel birleşmeye hazırlık olarak kayganlaşma oluşuyor. Vajinaya doğru kan akımı artıyor. Cinsel olarak heyecanlanma sonucunda kalp atışı hızlanıp, nefes alıp verme çoğalıyor ve vücutta genel bir sıcaklık hissi meydana geliyor. Göğüsler gerginleşiyor, meme uçları dikleşiyor klitoris şişerek vajina uzuyor, genişliyor ve gevşiyor. Böylece cinsel organ birleşme için hazır hale geliyor. Cinsel uyarılma bozukluğunda ise bunlar oluşmuyor. Doğla olarak cinselliğin diğer dönemlerine de geçiş sağlanamıyor. Sonuç olarak cinsellik sona eriyor yada hazzın olmadığı, hatta bazen acı veren bir cinsel birleşme oluyor.

cinsel uyarılma bozukluğu

Cinsel Uyarılma Bozukluğu Kadınlarda Sık Rastlanıyor mu?

Cinsel uyarılma bozukluğunun kadınlarda ne kadar olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, evliliğinde mutlu olduğunu söyleyen kadınların bile üçte birinde bu soruna rastlanıyor.

Cinsel Uyarılma Bozukluğu Neden Ortaya Çıkıyor ?

Fazla endişeli, Suçluluk duygusu yaşayan, cinsellikle ilgili korkuları olan kişilerde cinsel uyarılma bozukluğu daha fazla görülüyor. Genelde ülkemizde alelacele, hatta çoğunlukla çok az yada hiç ön sevişme olmadan cinsellik başlatılıyor. Bu da bedenin cinsellik için hazırlanmasını önlüyor. Ayrıca hormonal bozukluklar ile bazı psikiyatrik, tansiyon, idrar söktürücü, alerji, astım ve kolesterol ilaçları da cilsel uyarılmayı engelliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder