Öğretmene not verme sistemi böyle uygulanacak! - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 30, 2017

Öğretmene not verme sistemi böyle uygulanacak!

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Öğretmene not verme sistemi böyle uygulanacak!

Öğretmene not verme sistemi nasıl uygulanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan öğretmenlere performansına göre not verme işlemi 12 pilot ilde başladı. Peki yeni uygulanacak sistem nasıl işleyecek?

Öğrenciler ve veliler için yepyeni sistem olan not verme uygulaması şimdilik 12 ilde uygulamaya geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz haziran ayında yayınlanan Öğretmen Strateji Belgesi'nde yer alan; öğrenci, veli, meslektaş ve yöneticilerin öğretmenlere not vermesini sağlayan performans sistemi 12 pilot ilde başladı. 

Öğretmene not verme sistemi böyle uygulanacak!
Öğretmene not verme sistemi böyle uygulanacak!

MEB tarafından 12 ilin valiliklerine gönderilen yazıda, performans sisteminin başlayacağı duyuruldu. Ankara, Antalya, Balıkesir, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun ve Trabzon gibi illerde başlayan uygulama, zamanla diğer illere de .yayılacak. E okul üzerinden bu işlemi gerçekleştirecekler. İşte öğretmene not verme sistemi ve uygulamanın detayları haberimizde… 

NOT VERİLECEK OLAN KRİTERLER 
Yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerde dikkate alınacak yeterlilikler, "Öğrencilere değer verme, anlama ve saygı gösterme, başaracağına inanma, öğrencinin ilgi ve ihtiyaçları ile kişisel gelişim özelliklerini bilme, öğrenciye rehberlik yapma, ulusal ve evrensel değerlere önem verme, öz değerlendirme yapabilme, kişisel gelişimini sağlama, okulun geliştirilmesine katkı yapma, dersi planlama ve materyal hazırlama, öğrenme ortamı oluşturma, ders dışı etkinlikler, zaman yönetimi, okul-aile-toplum ilişkileri.” şeklinde sıralandı. 

12 İLDE UYGULAMA BAŞLIYOR 
Öğretmenler için performans değerlendirme sisteminin oluşturulması ve 4 yılda bir 'yeterlilikler' sınavına alınmasının öngörüldüğü belgeye göre, 2 uygulama da 2018 sonuna kadar hayata geçecek. İşte bunlardan öğretmene performans sistemi hayata geçiyor. MEB, 12 ilin valiliğine gönderdiği yazıda pilot uygulamanın Ankara, Antalya, Balıkesir, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun ve Trabzon'da yaşama geçeceğini duyurdu. Habertürk'ten Pervin Kaplan'ın aktardığına göre bu sistemde öğretmen, gelişimi ve mesleki yeterliliği açısından puanlanacak. Okul müdürü, meslektaş, öğrenci ve veli öğretmene 'not' verecek. Bu sonuçlar da öğretmenin kariyer basamaklarında, terfi, hizmet puanının hesaplanmasında, yurtdışı görevlendirme gibi alanlarda kriter olarak kullanılacak. Öğrenci ve veliler öğretmenlere not verecek. 

YETERLİLİK ARANACAK Öğretmende dikkate alınacak bazı yeterlilikler şöyle: "Öğrencilere değer verme, anlama ve saygı gösterme, başaracağına inanma, öğrencinin ilgi ve ihtiyaçları ile kişisel gelişim özelliklerini bilme, öğrenciye rehberlik yapma, ulusal ve evrensel değerlere önem verme, öz değerlendirme yapabilme, kişisel gelişimini sağlama, okulun geliştirilmesine katkı yapma, dersi planlama ve materyal hazırlama, öğrenme ortamı oluşturma, ders dışı etkinlikler, zaman yönetimi, okul-aile- toplum ilişkileri."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder