BRUFEN COLD FLU Film Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BRUFEN COLD FLU Film Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BRUFEN COLD FLU Film Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın etken maddesi İbuprofen, Psödoefedrin hidroklorür’dür. BRUFEN COLD FLU Film Tablet, ağrı kesici, ateş düşürücü, iltihap giderici ve burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltıcı etkilere sahiptir. BRUFEN COLD FLU, grip, soğuk algınlığı, yutak iltihabı, sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, ateş ve vücut ağrılarının giderilmesinde kullanılır. Kullanımı 12 yaş üstü çocuklar, gençler ve yetişkinler içindir.


BRUFEN COLD FLU Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.

BRUFEN COLD FLU, ağrı kesici, ateş düşürücü, iltihap giderici ve burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltıcı etkilere sahiptir.

BRUFEN COLD FLU Film Tablet
BRUFEN COLD FLU Film Tablet

Şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da aspirin ve türevlerinin kullanımı sırasında astım, ürtiker veya alerjik tipte reaksiyonla karşılaştıysanız ya da tedavi edilmemiş mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri, iltihabi bağırsak hastalığı, yüksek tansiyon, koroner arter yetmezliği, şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa ya da depresyon veya duygu durum bozukluğunuzun tedavisi için Monoamin oksidaz inhibitörü kullanıyorsanız veya son 14 gün içinde kullandıysanız ya da beyin damarları ile ilgili kanama veya başka bir aktif kanamanız varsa; BRUFEN COLD FLU kullanmayınız.

Daha önce size uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritm bozukluğu ve ani ölümlere yol açabilen bir durum ) ve Torsades de Pointes tanısı (yaşamı tehdit eden düzensiz kalp ritmi) konduysa veya bu hastalıkların sizde olduğundan şüpheleniliyorsa, prostat büyümesi ve idrar kesesi fonksiyon bozukluğunuz varsa, tiroid beziniz hızlı çalışıyorsa ya da böbrek üstü bezi tömörü veya bir bağ dokusu hastalığı olan Sistemik Lupus Eritematoz (SLE) rahatsızlığınız varsa BRUFEN COLD FLU kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

BRUFEN COLD FLU 7 günden fazla kullanılmamalıdır.

Ağrılarınızın 3 günden fazla sürmesi veya daha da kötüye gitmesi ya da yenilerinin ortaya çıkması halinde bir doktora başvurunuz.

Diğer ağrı kesiciler ile birlikte kullanmayınız.

Özellikle yaşlı hastalarda kullanımı mide ve bağırsaklarda kanama veya delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.

Kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. İlacın kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.

Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşım problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.

By-pass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarında kesinlikle kullanmayınız.

BRUFEN COLD FLU kullanırken doktorunuza danışmadan grip, soğuk algınlığı veya ağrıya karşı başka bir ilaç kullanmayınız. İlacın içeriği ile aynı olan birçok reçetesiz ilaç vardır. Bunun için kullanmakta olduğunuz diğer ilaçların etiket veya prospektüsünü okuyarak asetilsalisilik asit, ibuprofen, indometasin, meloksikam, piroksikam, ketoprofen veya naproksen içerip içermediğini öğreniniz.

12 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.

Kullanımı baş dönmesine sebebiyet verebileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerden sakınınız.

BRUFEN COLD FLU, hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

BRUFEN COLD FLU Film Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

İlacın midede yol açabilecek tahrişi azaltabilmek amacıyla yemeklerle birlikte veya sütle birlikte almanız önerilir.

7 günden fazla kullanılmamalıdır.

12 yaş ve üzeri çocuklar ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: Başlangıç dozu olarak günde 2 tablettir. Gerektiğinde 4 saat aralıklarla 1-2 tablet şeklinde alınabilir.

Günde 6 tabletten fazla kullanılmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz

Mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, sersemlik hissi, ağız kuruluğu, sinirlilik ve uykusuzluk yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: İbuprofen, Psödoefedrin hidroklorür

İlaç Marka İsmi: BRUFEN COLD FLU Film Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder