BERAXIN 750 mg Film Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BERAXIN 750 mg Film Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BERAXIN 750 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Levofloksasin’dir. BERAXIN 750 mg Film Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşan antibiyotik bir ilaçtır. Solunum yolu (bronşit, toplum kökenli zatürre, hastane kaynaklı zatürre gibi) enfeksiyonları; bakterilerin neden olduğu yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının akut iltihabı (sinüzit); havaya karışmış şarbon mikrobuna maruz kalma durumu; prostat iltihabı, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları (böbrek iltihaplanması ve idrar yolu iltihabı gibi); deri ve yumuşak doku (yara enfeksiyonu, apse, çıban, kıl kökü iltihabı gibi) enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

BERAXIN 750 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.

Solunum yolu (bronşit, toplum kökenli zatürre, hastane kaynaklı zatürre gibi) enfeksiyonları; bakterilerin neden olduğu yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının akut iltihabı (sinüzit); havaya karışmış şarbon mikrobuna maruz kalma durumu; prostat iltihabı, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları (böbrek iltihaplanması ve idrar yolu iltihabı gibi); deri ve yumuşak doku (yara enfeksiyonu, apse, çıban, kıl kökü iltihabı gibi) enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

BERAXIN 750 mg Film Tablet
BERAXIN 750 mg Film Tablet

Gelişmekte olan kıkırdak dokusuna zarar verme riski nedeniyle çocuklarda, büyümesi devam eden ergenlerde, hamilelik sırasında ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

Sara hastasıysanız ya da daha önce antibiyotik kullanımına bağlı tendon rahatsızlığı yaşadıysanız; kullanmayınız.

Kullanımı cildinizi güneşe karşı hassas hale getirebilir. Tedaviniz sırasında ve tedaviniz bittikten sonraki 48 saat süresince güneş ışınlarından ve solaryum gibi yapay ultraviyole ışınlardan uzak durunuz.

Eğer geçmişte antibiyotiğe karşı alerjik reaksiyon, böbrek yetmezliği, karaciğer rahatsızlığı, siroz, ciddi akciğer enfeksiyonu, inme veya diğer beyin yaralanmalarına bağlı beyin hasarı, kalp yetmezliği, kalp krizi öyküsü, psikolojik rahatsızlık, diyabet (şeker hastalığı), eklemlerinizde problemler, kanda potasyum seviyesinin düşük olması, myastenia gravis (çizgili kas zayıflığı) hastalığı, kişisel veya aile geçmişinde uzun QT sendromu, epilepsi (sara) durumlarından herhangi birine sahipseniz; bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuza söyleyiniz. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tedaviniz sırasında eklemlerinizin herhangi birinde ani gelişen ağrı, hassasiyet, hareket problemleri ve şişme olursa ilacın kullanımını durdurup acilen doktorunuzdan yardım isteyiniz.

İlacı kullanırken kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuzun önerdiği sürece kullanmanız gerekiyor. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.

Kullanımı cildinizi güneşe karşı hassas hale getirebilir. Tedaviniz sırasında ve tedaviniz bittikten sonraki 48 saat süresince güneş ışınlarından ve solaryum gibi yapay ultraviyole ışınlardan uzak durunuz.

İlacın kullanımından 2 saat öncesi ve sonrası herhangi bir antiasit, sukralfat, didanosin ya da vitamin veya mineral takviyeleri kullanmayınız. Çünkü bu ilaçlar, ilacınızın etkisini azaltabilir.

Kullanımı ishale sebep olabilir. Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise acilen doktorunuza başvurunuz. Çünkü bu durum yeni bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

18 yaşın altındaki ergenlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmaz.

BERAXIN 750 mg Film Tablet‘in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile alınız. Yemeklerle birlikte veya yemek aralarında alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, sersemlik, uykusuzluk, karaciğer enzimlerinde yükselme yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Levofloksasin

İlaç Marka İsmi: BERAXIN 750 mg Film Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder