Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet

ENDİKASYON BİLGİSİ : İlacın etken maddesi Ketoprofen’ dir. Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet, vücutta iltihap ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik etkenleri azaltan, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır. Bi-Profenid, Osteoartrit (eklemlerde harabiyet ve kireçlenme), romatoid artrit(iltihabi eklem rahatsızlığı) ve ankilozan spondilit (daha çok omurga eklemlerinde sertleşme ile seyreden, ağrılı ilerleyici romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (bel ağrısı, sırt ağrısı gibi), ameliyat sonrası ağrıları ve adet dönemi ağrılarının (dismenore) giderilmesinde kullanılır.

Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.

Bi-Profenid, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır.

Ciddi kalp yetmezliğiniz, orta veya şiddetli böbrek sorunları veya ciddi karaciğer sorunlarınız varsa ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi) varsa; bu ilacı kullanmayınız.

Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet
Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet

İltihabi bağ dokusu hastalığı, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan mide – bağırsak hastalığı, geçirmiş olduğunuz mide kanaması öyküsü, yüksek tansiyon (hipertansiyon), konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, üreme problemi varsa veya kısırlık testi yaptıracaksa, önceden yaşanmış Crohn hastalığı öyküsü, önceden yaşanmış ülseratif kolit öyküsü, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz ; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Kusma, ishal veya yeterli olmayan miktarda sıvı alımı nedenlerinden dolayı şiddetli derecede dehidrasyonunuz varsa (vücudun çok miktarda sıvı kaybı); kullanmayınız.

By-pas ameliyatı öncesi ve sonrası ağrıların tedavisinde kullanmayınız.

Kullanımı mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir.Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.

Yaşlı hastaların mide ve bağırsaklardaki ciddi yan etkilere maruz kalma olasılığı daha yüksektir.

Tedaviniz süresince alkol kullanmayınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini arttırabilir, nefes almada ciddi problemlere neden olabilir.

Bi-Profenid, 15 yaş altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanılmamalıdır.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmez. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen yemek esnasında veya yemeklerden sonra alınabilir.

Günlük önerilen doz : günde 1 ya da 2 kez 1 er tablettir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Mide bulantısı, mide ağrısı, kusma, hazımsızlık, göğüste yanma hissi ve mide ekşimesi yaygın görülen yan etkilerdir. Ancak yemeklerle birlikte alındığında bu yan etkiler azabilir.

İlaç Etken Maddesi: Ketoprofen

İlaç Marka İsmi: Bi-Profenid 200 mg Uzatılmış Salımlı Çentikli Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder