BENIFLEX Jel - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BENIFLEX Jel

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BENIFLEX Jel

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Benzidamin hidroklorür’dür. BENIFLEX Jel, iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik etkenleri azaltan, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir ilaçtır. Herhangi bir hasar, zedelenme veya cerrahi müdahale sonucu oluşan yumuşak doku zedelenmelerine bağlı bölgesel ödem, iltihap ve ağrı durumlarında; burkulma, ezilme ve adale gerilmesi ile oluşan ağrılar, sırt ve bel ağrısı; kas ağrıları; tendon iltihabı ve bursit hastalığına bağlı ağrıların giderilmesinde kullanılır.

BENIFLEX Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Herhangi bir hasar, zedelenme veya cerrahi müdahale sonucu oluşan yumuşak doku zedelenmelerine bağlı bölgesel ödem, iltihap ve ağrı durumlarında; burkulma, ezilme ve adale gerilmesi ile oluşan ağrılı ve iltihabi durumlar, bel ağrısı; kas ağrıları; tendon iltihabı ve bursit hastalığına bağlı ağrıların giderilmesinde kullanılır.

BENIFLEX Jel
BENIFLEX Jel

Tedaviniz süresince bu ilaçla birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında ilacı uyguladığınız bölgede tahriş oluşursa, doktorunuza başvurunuz.

Enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra jeli uygulayınız.

Uygulamadan sonra ellerinizi iyice yıkayınız.

Tedavi edilen cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmayınız.

Ağzınıza ve gözlerinize temasından kaçınınız. Teması halinde bol su ile yıkayınız.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BENIFLEX Jel’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacı tedavi edilecek bölgeye yeterli miktarda ince bir tabaka halinde sıkınız ve hafif hareketlerle masaj yaparak, ilacın emilmesini sağlayınız. Günde 2 – 3 kez uygulanabilir. Tedavi süresi en fazla 7 gündür.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

İlaç Etken Maddesi: Benzidamin hidroklorür

İlaç Marka İsmi: BENIFLEX Jel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder