ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Salmeterol (50 mcg), Flutikazon propiyonat (100 mcg)’tır. ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz, solunum yollarındaki iltihabı önleyici/giderici ve bronş genişletici bir ilaçtır. Akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.

İltihap giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak, nefes alıp vermeyi kolaylaştırır. 

Yetişkinlerde ve 4 yaş üzeri çocuklarda, düzenli tedavi ile astım ataklarının önlenmesi, kontrol altına alınması ve nefes alma problemlerinin hafifletilmesinde; orta ve ağır Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan hastalarda KOAH belirtilerinin ve atak sıklığının azaltılmasında kullanılır. Düzenli olarak her gün kullanılması gerekir.

ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz
ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz

ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
Solunum yollarındaki iltihabı önleyici/giderici ve bronş genişletici bir ilaçtır.
Başlamış olan astım krizi anında kullanmayınız. Başlamış olan astım krizi tedavisi için daha hızlı etkisi olan inhalasyon ilaçları kullanılmalıdır.
Kullanımı çocuklarda gelişimi etkileyebilir Çocuğunuzun normalden daha yavaş geliştiğini gözlemliyorsanız durumu doktorunuza bildiriniz.
Tüberküloz tedavisi görüyorsanız ya da daha önce tüberküloz geçirdiyseniz; kullanmaya başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz.
Tam fayda sağlamak için, düzenli kullanmanız gerekir. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını bırakmayınız. Doktorunuzun talimatlarına uyunuz.
4 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz’un kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
Ağız yoluyla inhalasyon şeklinde alınız. İnhalasyon cihazı yoluyla nefes alındığında ilaç akciğerlerinize ulaşır. Bu nedenle, cihazın ağız parçası aracılığıyla derin ve güçlü nefes almalısınız.
Ağızda pamukçuk oluşumunu ve beyaz, sarı veya krem renkte benekler oluşma riskini azaltmak için ilacı kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
Baş ağrısı, üst solunum yolu enfeksiyon belirtileri, farenjit yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Salmeterol, Flutikazon propiyonat
İlaç Marka İsmi: ASTER SANOHALER 50/100 mcg İnhalasyon İçin Toz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder