AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol

Endikasyon Bilgisi :İlacın Etken Maddesi Salmeterol (25 mcg), Flutikazon propiyonat (125 mcg)’tır. AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol, solunum yollarındaki iltihabı önleyici/giderici ve uzun etkili bronş genişletici bir ilaçtır. Akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.

Böylece hava giriş çıkışını rahatlatır, solunumu daha iyi hale getirir. Etkisi en az 12 saat devam eder. İltihap giderici etkisi ile, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak, nefes alıp vermeyi kolaylaştırır.

Astım hastalarında, düzenli tedavi ile nefes darlığı ve hışıltılı solunum gibi astım belirtilerinin kontrol altına alınmasında; orta ve ağır Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan hastalarda KOAH belirtilerinin ve atak sıklığının azaltılmasında kullanılır. Düzenli olarak her gün kullanılması gerekir.

AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol
AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol

AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Solunum yollarındaki iltihabı önleyici/giderici ve uzun etkili bronş genişletici bir ilaçtır.

Başlamış olan astım krizi anında kullanmayınız. Başlamış olan astım krizi tedavisi için daha hızlı etkisi olan inhalasyon ilaçları kullanılmalıdır.

Eğer karaciğer veya böbreğinizde herhangi bir hastalığınız varsa ya da şeker hastalığınız, yüksek kan basıncı, yüksek tiroid, düzensiz kalp ritmi veya kalp ile ilgili bir problem yaşıyorsanız ya da kan potasyum seviyesiniz düşükse; kullanmadan önce doktoruzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.

Tüberküloz tedavisi görüyorsanız ya da daha önce tüberküloz geçirdiyseniz; kullanmaya başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz.

Tam fayda sağlamak için, düzenli kullanmanız gerekir. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını bırakmayınız. Doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol’ün kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Ağızda pamukçuk oluşumunu ve beyaz, sarı veya krem renkte benekler oluşma riskini azaltmak için ilacı kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız.

İnhaleri her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Baş parmağınız inhalerin tabanında olacak şekilde dik tutunuz. Ağızlığı ağzınıza dişlerinizin arasına yerleştirip, dudaklarınızı etrafında sıkıca kapatınız. Nefes almaya başlar başlamaz tüpün üst kısmına bastırarak ilacın püskürtülmesini sağlayınız. Nefesinizi tutarken, inhaleri ağzınızdan çıkarıp, parmağınızı spreyinin üst kısmından çekiniz. Nefesinizi rahatça tutabildiğiniz kadar tutunuz. Ve nefesinizi dışarıya veriniz. Doktorunuzun tavsiyesine göre bu işlemi tekrar yapmanız gerekiyorsa aynı işlemi birer dakika arayla yapabilirsiniz. Kullanımdan sonra ağızlığın kapağını kapatınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Baş ağrısı, üst solunum yolu enfeksiyon belirtileri, farenjit yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Salmeterol, Flutikazon propiyonat

İlaç Marka İsmi: AIRPLUS 25/125 İnhalasyon İçin Aerosol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder