Top Yayınları 8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 16, 2017

Top Yayınları 8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Top Yayınları 8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 43 3. Ünite Ya İstiklal Ya Ölüm Eser İnceliyoruz Etkinlik Soruları ve Cevapları
Bu etkinlik sayesinde birbirinden güzel üç tarihi romanın bir tanesini okuyarak edindiğiniz bilgiler doğrultusunda tarihe karşı çıkarımlar yapabileceksiniz.

ESER İNCELİYORUZ

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 43 Cevabı

Aşağıda Kurtuluş Savaşını konu alan eser örnekleri verilmiştir. Bu örneklerden ya da konu ile ilgili sizin seçeceğiniz roman ya da hikayelerden bir tanesini okuyunuz. Eserlerdeki olay ve olguların tarihi gerçeklerle ilişkisini aşağıda ayrılan yere yazınız.

Cevap: YABAN – Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Tarihi gerçekleri anlatan bir roman olan Yaban romanını okudum. Yaban romanı, I. Dünya savaşı ardından Sakarya Meydan Muhaberesi sonuna kadar olan zaman diliminde Anadolu halkının yaşadığı milli mücadele dönemini yani Kurtuluş Savaşı dönemini anlatmaktadır.

Milli Edebiyat dönemine ait olan bu roman, Batı etkisinde Türk edebiyatının tüm özelliklerini taşımaktadır. Ayrıca roman içinde tarihi gerçekler bir yönden anlatılmaya çalışılmıştır. Özellikle Anadolu halkının mücadeleleri ile birlikte cehalet kavramı çok güzel anlatılmıştır. Romanda “Yaban” olarak nitelendirilen Ahmet Celal, aslında savaşta gazi olan bir vatandaştır ve olaylar köylü halk ile Ahmet Celal arasında cereyan edilerek roman kaleme alınmıştır. Hatta cehaletin insanların milli duygularını bile bastıracağı vurgulanmıştır. Bu durum tarih sahnesinde Damat Ferit Paşa’nın İngiliz hayranlığı olması nedeni ile bir nevi cehalete sürüklenip ülkenin aleyhine girişimlerde bulunmasına örnek gösterilebilir.

Top Yayınları 8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43
Top Yayınları 8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 43

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder