Şansımı Seveyim: Çölde kutup ayısına denk gelenler klübü - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ağustos 30, 2017

Şansımı Seveyim: Çölde kutup ayısına denk gelenler klübü

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Şansımı Seveyim: Çölde kutup ayısına denk gelenler klübü

Şanssızlık insanı bir yakaladı mı peşi sıra devamı da gelir. O an çevren “İşte, karma bu!” diye ahkam kesenlerle dolar. “Geçmişte acaba kimin ahını aldım?” diye düşünürken de bir bakarsın ki kurtuluşun, işte o cevabını düşündüğün soruda gizlidir ve beklemediğin anda karşına çıkar.

TAFF imzalı, bugün vizyona giren Şansımı Seveyim’in hikâyesi de tam olarak bu durumu anlatıyor. Filmin baş şanssızı Sebahattin’le tanışın. Kendisi o kadar çok talihsizlik yaşıyor ki en sonunda psikolog koltuğuna uzanmadan kendine reçeteyi kesiyor ve çocukluğunun geçtiği mahalleye geri dönüyor. Sonrasında da başındaki bu talihsizliği, talih kuşuna çevirmek için kolları sıvıyor. Bu esnada karşısına geçmişte ahını aldığı güzeller güzeli Yaprak çıkıyor ve Sebahattin, en yakın arkadaşı İzzet’le birlikte büyük planını eyleme dökerek Yaprak’ın gönlünü almak için kolları sıvıyor.

Yönetmenliğini Ender Mıhlar’ın üstlendiği, senaryosunu Ferhat Ergün’ün kaleme aldığı Şansımı Seveyim’in geçtiğimiz günlerde Akmerkez’de açıkhava sinemasında gerçekleşen galasında filmin başrol oyuncuları Cem Gelinoğlu, Gökhan Kıraç ve Zeynep Tuğçe Bayat’ı bulmuşken onlara şanssızlıklar silsilesini başlangıcını sorduk. Röportajları okuduktan sonra gerçek hayatta Merkür gerilemesinden ayna kırılmasına, Güneş Tutulması’ndan merdiven altından geçmeye kadar türlü bahanelere sarıp sarmaladığınız talihsizliklerinize bir de Sebahattin’in hayatı üzerinden bakıp kahkahaları hayatın fonuna yerleştirmek isterseniz ‘Şansımı Seveyim’ sinemalarda sizi bekliyor.

CEM GELİNOĞLU:
“En büyük şans, çaba duygusunun gücüdür, umuttur”

● Senaryo geldi ve Sebahattin karakterini okudunuz. Hangi yanı sizi kendine çekti? Daha doğrusu hangi şanssız yanı, oyunculuk malzemenizi kullanmanız açısından kendinizi şanslı hissetmenize yol açtı?

Bu projeyi Caner’le (Özyurtlu) üç yıl önce konuşmuştuk. Dolayısıyla senaryo gelmeden önce hazırdık (gülüyor.) Şanssızlık çoğumuzun ortak noktası ya da söylemi malum. Sebahattin’in de hem şanssız hem de saf olmalı diye düşündük ve oldu. Senaryo geldikten sonra da iyi ki dedik.

● Sebahattin’i yaratan siz olsaydınız, şu anki halinden farklı olarak ona ne katardınız?

Emin olun Sebahattin bu kadarına zor dayanıyor zaten (gülüyor.)

● Beykoz’da çekimleri gerçekleşen, 30 metre yükseklikteki köprünün korkuluklarında geçirdiğiniz 2 saatten bahsetsek…

İş güvenliği çok önemli. Set ekibi de bunu sağladı elbette. O duyguya girmek önemliydi, malum insanın kolları çok yoruluyor; tutunmak zordur bilirsiniz (gülüyor.)

● Çekimlerden genel olarak bahsedebilir misiniz biraz? Sizi zorlayan ve en keyif aldığınız anlar nelerdi? Bu setten geriye cebinizde neler kaldı?

Her anı güzeldi, gitmesi gelmesi dâhil. Kalanları cebime sığdıramayacağımı bildiğimden her gün gönlümü de alıp gittim ve bir gün de boş dönmedim çok şükür.

● Şansımı Seveyim’in anlatmak istediği bir derdi var mı? Malum komedi tamamen eğlence, deşarj aracı görüldüğü gibi bir derdi olması gereken tür olarak da yorumlanır.

Şansımı Seveyim’in bence derdi arayış. Bazen isteminiz dışında, bazen de bizzat sebep olduğunuz, hayatınızı berbat hale getiren şeyler olabilir. Aslında en büyük şans, çaba duygusunun gücüdür, umuttur. Umut ve gayret yoksa hiçbir şey yok. Bence insanın en büyük şansı budur.

● Yakın zamanda yönetmen Onur Ünlü’nün açıklamalarından sonra Türk Sineması’ndaki komedi, mizah yeniden ülke gündemine oturdu. Siz Türk mizahını, komedisini nasıl yorumluyorsunuz? Kullanamadığımız veya en iyi şekilde kullandığımız unsurlar neler?

Bir ülkenin iç duygusu neyse mizahı da odur. Biz ne kadar demokratik, ne kadar özgür ve ne kadar birbirimizle barışık olursak mizah da o kadar gelişecek elbette. Mizah gelişsin diye bunlar gelişsin demiyoruz tabii. Bunlar gelişsin; mizahı dert etmeyin, o başının çaresine bakar (gülüyor.)

Şansımı Seveyim: Çölde kutup ayısına denk gelenler klübü
Şansımı Seveyim: Çölde kutup ayısına denk gelenler klübü

● Şansımı Seveyim’i betimlemek için sadece bir cümleye sahipsiniz ve izleyiciler, filmin konusunu okumadan direkt sadece o cümleye bakarak sinemaya gidecek. Nasıl betimlerdiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder